|
Тема |
Re: Пак за виното !!! [re: Чepвeн] |
|
Автор | Бaй Oнзи (Нерегистриран) | |
Публикувано | 16.11.06 10:00 |
|
|
Този ,дето разправяше за купешките вина-голям алък-мяза ми на подлизурковците журналистчета...Спомняте ли си какъв вой и търсене по ракиджийниците, кога преди година се натровиха сума ти и такива, като него във Варна?!?Ония казват, че в магазина и кръчмата пили-тъпанарите ракиджийниците ровят.Май не съм аз дето съм измислил вино на хапчета.А половин БГ пие вино на прах!!!НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК СТАВА?!?А качествените купешки вина правят с гроздови концентрати, подсладители ,активатори синтетични танини и бистрители... боя...и спирт, както се спомена...Има много литература за дом. винце-доставят ти книжките в къщи!Баща ми цял живот прави вино самоток..от хубаво грозде-върви го чакай до Ивановден а на ТОдоров се вкиснало...барабар със сернистите и тем подобни...От 5-6г правя вино-във бидони..без канела-т.е. всеки ден отварям бидона по три пъти ,ама и през юли си е добро!А въздуха вреди! Слагам смачканите джибри в бидона добавям захарен сироп .Него варя и добавям лимонтозу-захарта се разгражда на глюкоза и фруктоза.Ако пипнете някой тираджия-още по-добре!-от украйна...казват...ти продават глюкозено-фруктозен сироп за жълти стотинки!Та цялата тая бъркоч е добре да има киселинност 6-6.5.Тогава ферментацийката си върви, та спи.Държа го седмица-две-според, кога се сетя.Надупчвам с поялника едно пластмасово шише-маркуча вътре...и точа.След седмица е готово!Ако някой много бърза- да разбие един белтък, да го смеси с малко вино и вътре във виното-избистря се за 2-3 дни!Добре е бидона или бурето да са запушени ,но не силно-тогава няма да гърми...Въглеродният двуокис спомага за насищането на виното с добър аромат! Министър Дикме да си гледа баклавата и мераците за автономия-нашият стандарт и закон за виното не позволява по-голяма захарност от 12.В Европа само в Испания и Португалия допускат повече-14! Спирта служи за стабилизатор!А пък тия 50-300годишни вина-пълна глупост и снобария.След петата година си е чист батак!Старо вино става като пуснете една каса с бутилки в кладенеца-колкото по-дълбоко по-старо....за месец ,че и дни!Тъй правят французите и търсят лапнишарани-снобари!А ракията с един маркуч продухвайте, колкото пъти се сетите на ден-след месец е тригодишна!Ако не ви мързи духайте прясната постоянно-след час е остаряла и тече като олио!!!ХА НАЗДРАВЕ!!!
|
| |
|
|
|