|
Тема |
Re: Za sernistata kiselina [re: Toни] |
|
Автор | sstan (Нерегистриран) | |
Публикувано | 09.11.04 09:07 |
|
|
Относно домашното и "винпромското" вино нещата са доста сложни.На нашия пазар има вина както някой каза по-горе които са по 2-3 лв и са с някакви качества има и такива за по 20 които са на същото ниво.Истината е че качествено вино в домашни условия без необходимата техника не може да се направи.Това не пречи обаче ако се спазва правилна технология да се получават много добри резултати /ако и гроздето ти е качествено разбира се/.
А т. нар. кръщаване на виното го има навсякъде и НАЙ-вече при домашните производители.От недобре узряло грозде без прибавяне на захар няма как да получиш ВИНО.Химия слагат тези дето продават в пластмасовите бутилки 2л за 2лв./саме се сещате кои/.
Наистина сухо вино годно за пиене по-старо от 20-25г. трудно се среща
Относно сернистата киселина добре е да се слага и в мъстта и след ферментация но НИКОГА по време на ферментация.Не знам какви дози пише на тези бутилки но около 1г/л . Сега се сетих че може да се използва и калиев метабисулфит продава се в аптеките и може да слагате от него по 6-10г за 100кг грозде.Тъй като той е на прах може да го слагате направо върху гроздето преди меленето.
Ама айде че се впуснах много в подробности.В края на краищата най-добре е на вас да си ви харесва.
Наздраве
|
| |
|
|
|