|
Тема |
Re: Пак за виното !!! [re: Cимo] |
|
Автор |
мyнти (излъган) |
|
Публикувано | 17.10.04 09:38 |
|
|
виж ся симо,нормално се точи виното от джибрите ,след което по
желание се слагат стсбилизатори ,и се оставя в друг съд да си
доотлежи.Джибрите ги обогатяваш с захар да преврът повторно
и са готови за варене на ракия.
Но забележи точисе виното, не се отделят джибрите от виното.
Аз съм го решил ето такасъм си измайсторил едно удобство за бидоните от 120 л.
Снабдяваш се с тръбичка ПВЦ ф-50 дълга с около 10 см по къса от
от височината на бидона ,загряваш единия край и я притискаш да я заустиш ,после по сялата повърхност пробиваш отвори ф-3мм.
колкото повече по добре.Като смачкаш джибрите преди да ги затиснеш
слагаш така приготвената тръбичка в край на бидона.
Става чудесна сонда с която можеш да си източиш виното до капка.
Избягваш неудобството с разните му там кранчета ,и съответно
точи се с маручле ,не с много голямо сечение щото се мътни.
желая ти успех
.... да му БЕРА ЛАИКАТА...
|
| |
|
|
|