|
Тема |
Re: Пак за виното !!! [re: nowaka] |
|
Автор | митю (Нерегистриран) | |
Публикувано | 20.10.06 20:57 |
|
|
Ами щом имаш представа,що питаш бе пиле-пробвай, наливай серниста когато ферментира шарата и си прави опити.Качественото вино е продукт на редица фактори,а не само на кулктурните дрожди.Наистина сернистата убива дивите дрожди,но именно те първи започват ферментацията,така че ако използваш серниста и ако материала ти е в буре ще има да чакаш да започне да ферментира.Аз преди доста години използвах за откаляване серниста налях бистра шара, късно започна ферментация стана студено прекъсна се пролетта започна отново и стана хубав винен оцет.От тогава я изхвърлих от употреба.Няма 100% разграждане на киселината и това го усещат "язваджиите".Хубавото вино се прави с много труд голяма хигиена и най-важното с много любов.Говорим за домашното вино ,не за винпромските химически букети.Но проблема си е твой пробвай,учи се .Народа казва "не питай старило, а патило.
"Наздраве
|
| |
|
|
|