|
Тема |
Re: Za sernistata kiselina [re: мyнти] |
|
Автор | Pesho (Нерегистриран) | |
Публикувано | 25.10.04 12:46 |
|
|
Sernistata kiselina ne e prosto stabilizator na winoto kogato to e gotowo , a e mkogo wajen компонент при преобразуването на гроздовия сок във вино .
Теорията е твърде сложна за да буде раздухвана тук . Който му е интересно може да прочете - литература бол .
Но накратко . След смилането захарта от гроздовия сок започва да се разлага от два вида дрожди . Едните правят от захарта вино , а другите от захарта киселина . Добавяйки серниста киселина ти убиваш киселите дрожди.
Това е най- примитивното обеснение . За повече - чети .
За памида . Нормално е да добавяш когато кабернето ти е силно - над 22,5 %
Имам познат който си прави вино от мерло от сливенския край - захарност 25
Виното му ври отоктомври до май . Със силна остатъчна захар , става като вермут . От 2 чаши след това не мога да си намеря място . Предлагал съм му да добави памид или нещо друго - не . ОК . Но той си го харесва . и се кефи .
А на мен ми е тъжно когато от превъзходно грозде се прави калпаво вино .
Но, нали ви казах нещо за кучето .
Това е . Останете със здраве .
|
| |
|
|
|