|
Тема |
Re: Пак за виното !!! [re: mouldmaker] |
|
Автор | митю (Нерегистриран) | |
Публикувано | 23.10.06 20:57 |
|
|
Захарните градуси които споменаваш се отнасят за червените вина,за белите сухи вина трябва да са около 21 градуса.Зах. градуси умножаваш по 0,59 и получаваш алкохолните,при твоето вино ще се получат около 15алк.градуси,или в краен случай ще се получи остатъчна захар,тъй като дрождите няма да могат да я усвояти виното леко ще сладни,така предполагам.Вземи една бутилка бяло вино от винпрома и виж колко алкохолни са градуситена етикета.Това е относно градусите,за първото претакане чак февруари,ама пълни глупости.Първото претакане се прави веднага след тихата ферментация за да се отстрани въглеродния двуокис,който мъти виното и се маха винената кал,която е източник на болести за виното.Преточването го правя като маркуча го връзвам към една пръчка,пускам го на около 7-10см от дъното.Отделената кал-за ракия,бурето го измивам,опушвам с фетил и наливам виното след като съм го прехвърлил 3-4 пъти от кофа в кофа от височина 1м.,за да се отстрани СО2.По този начин не за Трифон нарезан,а за Коледа ще имаш бистро искрящо домашно винце.Относно джибрите-40дни,извинявай,ама пак глупости.Падне ли материала ,готови са.На 30.09 брах лозето,утре в 8.00 варя ракията,т.е на 24 тия ден.За стабилизиране със серниста няма да коментирам,защото отново глупости.Сернистата е лекарство за лекуване на болни вина.Ти като не те боли глава вземаш ли аспирин,предполагам-не,само когато те заболи,нали?
Казах наздраве
|
| |
|
|
|