|
Тема |
Re: Za sernistata kiselina [re: Ивaн] |
|
Автор |
мyнти (излъган) |
|
Публикувано | 09.11.04 22:18 |
|
|
Иване ням правило ,но аз го правя така- след като го източа от джибрите( виното де:)),го премествам в друг съд за да си дооври
(тихата ферментация)точно там слагам сернистата киселина .
След като свърши и тая ферментация ,пак претакам (тогава може и в бутилки да го сложиш) и от там на сетне до свършването му се стремя дя му ограничавам срещите с пресен въздух,светлина и резки промени в температурата.
От винари съм чувал ,че в джибрите не се слага . При унищожаване на киселата бактерия ,по някакъв начин подтиска ферментацията .
.... да му БЕРА ЛАИКАТА...
|
| |
|
|
|