| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Пак за виното !!! [re: nowaka] | 
                 |  
| Автор | митю (Нерегистриран) |   |  
| Публикувано | 20.10.06 20:57 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Ами щом имаш представа,що питаш бе пиле-пробвай, наливай серниста когато ферментира шарата и си прави опити.Качественото вино е продукт на редица фактори,а не само на кулктурните дрожди.Наистина сернистата убива дивите дрожди,но именно те първи започват ферментацията,така че ако използваш серниста и ако материала ти е в буре ще има да чакаш да започне да ферментира.Аз преди доста години използвах за откаляване серниста налях бистра шара, късно започна ферментация стана студено прекъсна се пролетта започна отново и стана хубав винен оцет.От тогава я изхвърлих от употреба.Няма 100% разграждане на киселината и това го усещат "язваджиите".Хубавото вино се прави с много труд голяма хигиена и най-важното с много любов.Говорим за домашното вино ,не за винпромските химически букети.Но проблема си е твой пробвай,учи се .Народа казва "не питай старило, а патило.
 "Наздраве
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |