| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Za sernistata kiselina [re: Ивaн] | 
                 |  
| Автор | 
мyнти (излъган) | 
 |  
| Публикувано | 09.11.04 22:18 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Иване ням правило ,но аз го правя така- след като го източа от джибрите( виното де:)),го премествам в друг съд за да си дооври
  (тихата ферментация)точно там слагам сернистата киселина .
  След като свърши и тая ферментация ,пак претакам (тогава може и в бутилки да го сложиш) и от там на сетне до свършването му се стремя дя му ограничавам срещите с пресен въздух,светлина и резки промени в температурата.
   От винари съм чувал ,че в джибрите не се слага . При унищожаване на киселата бактерия ,по някакъв начин подтиска ферментацията .
  .... да му БЕРА ЛАИКАТА...
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |