|
Нишестето в Пършевица и Родопея можеш да видиш като ги оцветиш с малко йод. В стандарта за кисело мляко нишестето не се споменава като суровина, следователно те не отговарят на стандарта. А компетентното жури явно колко е компетентно. Ще ти дам жокер - провери кой е шеф на Пършевица и каква друга длъжност заема, това би обяснило спечелените конкурси по доста правдоподобен според мен начин.
Не ми спори за Йогурта, защото навсякъде в Европа всяко ферментирало мляко се нарича така, така че сигурно се правиш на идиот с тези изказвания. Пък и факта, че си добре с руския и не толкова с английския ми се вижда многозначителен... Прави се разлика между продуктите, но Йогурт е общото наименование за всяко ферментирало мляко в англоговорящите страни. Това е думата която се използва. А в България Данон използват тази дума като име на новия си продукт, който е кремообразно ферментирало мляко и няма нищо общо с традиционното българско мляко, който продукт на фирмата се нарича кисело мляко Фамилия. Никой не се срамува от българското още повече лактобацилус на данонските опаковки е изписан с червено.
ОК. Ето въпроса по друг начин. Кое точно последствие от сепарацията прави млякото фалшиво?
Сухо мляко добавят всички производители в България. Това ти го доказах три пъти и ще го пиша за четвърти. Не може мляко с до 3.6 масленост да бъде гъсто, при твърде ниското протеиновото съдържание на суровото мляко в България през лятото - следователно щом лятно време си купувам гъсто мляко с такава масленост и сухото не е декларирано, значи производителя лъже. Имаше го и в някой от предишните постинги - след изследване на всички марки кисело мляко в България е доказано, че навсякъде се добавя сухо. Само Данон го декларират. А Родопея ако маслеността им наистина варира от 0.1 до 5%, при масленост 1% за да докарат същата гъстота не може да вкарват под 2.5% сухо, но всъщност на практика може и да е по-малко, защото нишестето дори в нисък процент драстично подобрява гъстотата, особено в комбинация с желатин.
Не се премахва маслото, мой човек, а се отделя сметаната - не говорим за маслодобив. В тоя ред на мисли вероятно според теб маслото е върха на всички фалшификати. И не можеш да качваш масленост със сухо мляко, но това е просто следващото доказателство, че просто си говориш без да разбираш нищо от предмета на собствения си спор. А за сухото ще ти кажа още нещо - то според теб от какво се прави? Какъв е съставът му. Знаеш ли че по вкуса точно никога не можеш да определиш има ли сухо или не. Не дава никакво отражение, защото сухо мляко е мляко, мой човек, а не нишесте и като такова е по скъпо - ето защо Пършевица и Родопея предпочитат нишестето.
До тук видях, че като главни доказателства за това че Данон е фалшиво използваш наличието на стандартизация и добавянето на сухо.
За да не те карам да вярваш на разсъжденията ми относно сухото и ако случайно познаваш някой който разбира, питай го. Или си намери някой учебник за Пловдивския да прочетеш.
Сепарацията служи за да може да се докарат постоянни показатели на млякото и за да се очисти. Да твърдиш, че заради нея млякото става фалшиво, е много глупаво нещо за всеки който разбира нещичко в тази област, айде аз това няма да го вземам в предвид - все едно не съм го казал, обаче трябва първо да формулираш термина "фалшиво" или поне да кажеш кое не му е наред. Аз ти казвам че за такъв показател не се досещам.
А ако те интересува къде можеш да видиш красивия пример за хигиена, можеш да посетиш ако имаш възможност производствата на първо място на "Здравец" и твоите любимци от "Родопея" и "Пършевица", които са малко по-добре, но малко.
Много епитети, много въздействащи фрази и лозунги, красноречие - но без факти. Обвиняваш ме че изтъквам собственото си мнение като факт, а какво ще кажеш за изказването "По всички показатели които се сетя - вкус, метод на производство, съставки и прочее"? Изключително конкретно. Значи вкуса го изключвам, защото е субективен фактор и освен това статистически Данон е най-харесваното мляко в България. Значи остава метода на производство и съставките. Под метода на производство вероятно трябва да се разбира стандартизацията, но отново не е ясно защо. За съставките също нищо конкретно не си уточнил. Двойка колега. И шестица по предмета "Екстензия на захарозоамилозните гелове"
"Данон прави кисело мляко по начин несъвместим с традиционната технология" - човече, това че някой не работи по тази технология не означава, че е голям традиционалист, а просто че няма пари да си го позволи. И тази технология ще измести всички други, защото именно тя дава най-добра възможност в промишлени условия да се произвежда наистина здравословен продукт, безопасен за потребителите и отговарящ на някакви качествени стандарти, така че ако ти я смяташ за фалшива - много жалко за теб, тъй като съвсем скоро - до четири пет години тези, които не я използват или ще са фалирали или ще са събрали достатъчно средства и ще работят по нея - други няма да има.
Виж, има начини ако живо те интересува истината, сам да провериш, дали във “фалшивия боклук” има консерванти, нишесте, жива закваска, дали омразната ти стандартизация наистина отнема от качествата на продуктите и как стоят тези неща при различните производители – колко от тях използват закваска от село, кои използват сухо мляко, кои - пълнители, стабилизатори и консерванти, какво е нивото на микробиологично замърсяване и какво казват българските стандарти за всичко това. За тази цел обаче ти ще трябва да си размърдаш малко задника, което ми се струва, че не е баш по твоята част, а риска да установиш, че толкова запалено си защитавал илюзорни и лъжливи тези, който риск ти със сигурност добре съзнаваш, според мен би се оказал най-голямата пречка, защото май твоите правила за спора не допускат вероятността ти да се окажеш на грешната позиция. Ето защо, ако не искаш да разбереш колосалната си заблуда по-добре наистина не си прави труда да търсиш истината, живей си в света, който сам си си построил със твоята субективна патриотична и чиста измислена истина, скандирай си измислените лозунги, но поне не се опитвай да я налагаш на други. А аз в случая съм възможно най-неподходящия за тази цел субект.
|