Хехехе... Пак похватите на Гьобелс - щом аз го казвам, значи е истина. Защо например да вярвам, че Пършевица не спазва стандарт, щом печели награди по панаири? Откъде накъде твоето мнение трябва да ми звучи по-компетентно от мнението на едно жури?
За йогурта - ами йогурт го нарича самата фирма Данон. Точно това имах предвид - че са нагли фалшификатори. В целия им сайт едва-едва се споменава за Лактобацилус Булгарикус - забележи в скоби! Никъде не пише българско кисело мляко! За сметка на това се тръби навсякъде за кирливата Активия - вменява се че лъжците от Данон са направили най-много за киселото мляко, пардон, за йогурта. Може би е време, като българин /ако се чустваш такъв, разбира се/, и като специалист по въпроса да напишеш едно писмо на колегите от Русия - ще ми простиш невежеството, но съм позабравил английския. А не да ми обясняваш първо, че йогурта бил съвсем различен от киселото мляко и така бил познат из цяла Европа, а след това да твърдиш че го считали за едно и също нещо. Считат го, защото Данон и рой други лъжци съзнателно го премълчават - зер за тях Българско не носи приятни асоциации.
За сепарацията /или иначе казано разделянето по фази/ - ами пак си изсмука идеята за нездравословното. Много по-банално е - фалшиво. Пак се сети за каймака в Родопеята.
За добавянето - и кой колко добавял. Ами разправяй ги на шапката ми. На кофичките на Данон пише - под 1.5% сухо мляко. На 450 гр. това прави 6 гр, или една супена лъжица. Цялата свинщина е че първо се премахва маслото в млякото, а после се постига масленост със сухо. Това ако е традиционен начин за получаване на кисело мляко, здраве му кажи. Колко добавят в Родопея например - аз по вкус не мога да усетя. След като си сигурен, посочи една примерна цифра.
Къде не съм бил - ами ти си страхотен! Първо "позна" че съм бил жена, после уточни че съм "баба", при това със "синя коса"?!? Сега пък не съм бил пътувал в чужбина?!? Да ми кажеш случайно кой номер обувки нося?
Брилянтните ти умозаключения наистина следват едно след друго:
" който съм се обосновал пределно ясно и логично и забележи от моя гледна точка". Направо се възхитих - значи твоята гледна точка е неоспорим и необорим аргумент.
Последния азбац - ами току що го написах пределно ясно - Данон прави кисело мляко по начин несъвместим с традиционната технология. За сметка на това нагло и нахално лъже, че бил най-близо до българските традиции. По всички показатели които се сетя - вкус, метод на производство, съставки и прочее - за мен Данон е фалшификат. Може и да не е вреден, но че е боклук няма съмнение. Картинката се подсилва от смешните, но скъпи и безбройни реклами, които трябва да ме убедят че френските лъжци произвеждат добър продукт.
А откъде си си въобразил че се "измъквам", просто не ми се мисли вече.
"Нищо не каза и по въпроса как млека от български производители, които не отговарят на българските хигиенно-санитарни изисквания се пускат на пазара от ДВСК". Да беше едно, да бяха две - човек да си помисли че има нещо мътно. Ами че то има десетки! Значи разбрах, че си по-голям специалист от журитата по панаирите. Сега разбрах че си по-квалифициран и от ДВСК. Да искаш от мен да доказвам че някой си производител не отговарял на дадени хигиенни изисквания, след като ДВСК се е произнесла и аз съм доволен от продукта им във всеки един аспект, ми прилича на положението да нямам сестра ама да доказвам че не е проститутка. Мисля че тази логика в случая е доста куца. Що се отнася до картинно обрисуваната производствена обстановка - да разбирам ли че си го видял лично? Ако си го видял, ще кажеш ли за коя фирма и кой цех говориш?
Ако нещо ти е останало неясно, с удоволствие бих продължил дискусията. Радостното е, че поне странните ти желания и квалификации са останали в миналото /което искренно се надявам да е за постоянно/.
|