Не, не - аз вече не споря с никого, защото нито аз ставам повече или по-малко прав, нито ти по-малко фанатизиран. Нищо повече няма да се опитвам да ти доказвам и ако очакваш изтънчен спор по някакви правила ще бъдеш разочарован. Аз само те информирам, защото си силно заблуден, а ти за нищо на света не искаш да ми повярваш, макар че аз за нищо не съм те излъгал и всичко, което сам казал досега съответства на реалността и подлежи на проверка от заинтересованите.
Бъди сигурен, че има огромна разлика в контролът, който осъществява ДВСК върху Данон и върху някои от останалите производители, която разлика най-вероятно се основава, както често се случва на роднински, приятелски и баджанашки връзки, и това за мен е просто очевАдно, защото на пазара има продукти, които би трябвало да са минали подобен строг контрол, а не отговарят на никакви стандарти – следователно някой си затваря очичките. Освен това искам да ти напомня, че Данон не е Българска фирма и като такава трябва да отговаря на хигиенни, санитарни и качествени стандарти далеч по-строги и ограничаващи от тези на нашият ДВСК, повечето от които честно казано там не са ги и чували, така че и в този случай можеш да прибереш усмивчицата някъде, защото тук тя изглежда по-скоро идиотска.
И още едно леко уточнение - "Йогурт" е дума, която в случая се използва за означаване на продукт, който няма почти нищо общо като технология на производство с твърдото кисело мляко - той е кремообразен като консистенция и е от край време известен в Европа, поради което дори е предпочитан. Можеш да си възвърнеш думите - спокойно, баба ти от незнам си къде си никога не е правила Йогурт. Виж за прабългарския произход на думата и на самия продукт - не съм правил историческа справка и не бих се ангажирал с някакви генерални заключения. Но пък за твое щастие изрових малко исторически сведения за Кумиса – той представлявал кобилешко мляко сгъстено в следствие на ферментация под въздействието на кумисни дрожди в симбиоза с лактобацили и стрептококи. След заселването на прабългарите по нашите земи и постепенното развитие на овцевъдството той е използван и за заквасване на овче мляко, в което, поради различния химичен състав са оцелели само лактобацилуса и стрептокока. Тези микроорганизми са били донесени заедно с Кумиса от долното течение на Волга, където според твоята грандиозна теория за естествената среда те не би трябвало да виреят.
Виждам, че имаш завидни познания за изкуството на спора и е похвално, че така умело си ги упражняваш, но при теб за съжаление поне в този случай това не води до някакъв градивен ефект, защото ти си оставаш потърпевш консуматор на некачествени, а понякога вероятно дори опасни за здравето продукти, както вече ти казах. Това е факт, който аз съм устновил от своя опит и безплатно те информирам, за да го имаш в предвид. За теб обаче явно е по-важно да ме убеждаваш в някакви твои тези, за които моят личен опит показва, че са измислени, неверни и не се покриват с реалността, поради което каквото и красноречие, умения за водене на спор и противопоставяне на тези (може би това са твоите метафорични “зъби и нокти”) да използваш резултатът в тази посока ще си остава нулев. Така че от моя гледна точка ти не постъпваш особено интелигентно спрямо самия себе си и понеже, както и ти сам забеляза, поне в този клуб не робувам на някакви правила, си позволявам открито да ти се смея и никак не ме интересува дали това ме прави нескромен, неморален, смешен и незнам още какъв в твоите очи. Нямам нищо против да продължаваме, но поне за теб не виждам полза, защото не показваш признаци на някакъв потенциал за промяна в положителна посока.
|