Не приятелю, БДС не само за хигиена, а по отношение на суровините, който стандарт е писан много преди Данон и за нещастие спазван от малко производители, сред които за твое съжаление са именно Данон, а родната Родопея и Пършевица с нишестето, което добавят тотално излизат от рамките на понятието кисело мляко.
Не виждам какво точно си имал предвид поставяйки в червено този цитат, защото в продуктите на Данон и двата описани микроорганизма са наличини и функционални и това ти можеш ако искаш по всякакъв начин да установиш. Прости ми за невежеството, но аз наистина съм позабравил руския и не зная как би трябвало да е името на българското киселото мляко на руски. Но така или иначе тази дума не е измислена от Данон и на запад повечето хора не правят разлика между Йогурт и нашето кисело мляко, поради което използват същата дума - която в случая означава ферментирало мляко. Може би е време ти да отидеш да им разясниш, че Йогурт си е тяхното ферментирало мляко, а нашето е Bulgarian sour milk, защото за тях и двете са просто yoghurts.
Доколкото разбирам етапът от този процес, който според теб му пречи да бъде наречен "традиционен" е сепарацията. Това е ускоряване на естествения процес на спонтанно отсметаняване на млякото, как обаче то пречи на здравословните качества на продукта ти отказваш да обясниш - тя единствено дава възможност да се произвежда продукт с постоянни качества, като едновременно с това очиства млякото от замърсявания.
Добавянето на сухи суровини, вероятно е по-приемливо, предвид, че твоя образец за традиционно мляко - Родопея набляга солидно в този етап.
Иначе ако "традиционнен процес" означава "в домашни условия" - да определено не е такъв. Но крайният продукт - да това е традиционно кисело мляко, което в другите страни се нарича Йогурт, защото ти не си бил там да им кажеш как да го наричат.
"Брилянтното умозаключение" си го обсъдил извън контекста, в който съм се обосновал пределно ясно и логично и забележи от моя гледна точка. Така че всичките глупости който си надрънкал след това губят стойност. Моето субективно знание за мен самия представлява факт. То би могло да се превърне във факт и за теб ако си направиш труда да провериш моите твърдения - тогава ти гарантирам, че ще промениш виждането си и като потребител, но до тогава си оставаш измамен. И натъпкването съм ти го предложил като алтернатива, защото ми омръзна да ти чета моралните напътствия.
Не виждам никъде обаче коментар по най-важната част, на която се надявах да си обърнал внимание и затова ще ти я копна пак:
Дефинирай “фалшиво” и “истинско” и назови един български производител на “истинско” кисело мляко, като разкриеш предимствата му пред Данонското кисело мляко и вземеш предвид факта, че Данон отговаря напълно на Българския стандарт за Кисело мляко по всички показатели за разлика от Родопея и Пършевица например.
Хайде, изясни твоята позиция - кажи: това и това означава "истинско", Данон не отговаря защото..., това че знаеш как се пишат думите "фалшиво", "боклучаво" , "бълвоч", "дивотии", "боклук" в различни комбинации вече го разбрахме. Кажи сега и нещо в подкрепа на тези обвинения. За втори път те приканвам - предишния път се измъкна, като каза че не си имал предвид, че е вредно за здравето, как ли ще го направиш сега?
Нищо не каза и по въпроса как млека от български производители, които не отговарят на българските хигиенно-санитарни изисквания се пускат на пазара от ДВСК.
|