| 
         
        
  
        
				Накратко:
 Не само Данон, но и всички производители в момента използват изкуствено  селектирани закваски, точно поради търговски интерес, защото не можеш да търгуваш в цялата страна с продукт имащ три дни трайност. 
 
 Както щеш го наричай, но това бил ферментирал продукт, както вече ти казах. Колко е бил гъст и дали са го пили или яли няма значение. Както и кумиса, кефира е млечно кисел ферментирал продукт.
 
 Естествената среда е точно това, което ти написах и не мисля, че си на ниво да ми обясняваш какво е и какво не е. И в природата и в завода това все си е прясното мляко и нямат никакво значение нито географското положение, нито климатичните условия стига да има нужната температура. Това което е станало е, че в един момент хората тук са започнали да консумират мляко, в което е протекла млечно-кисела ферментация, което вероятно другаде се е считало за развалено. Разбери, измислица е това, че тези микроорганизми не виреят другаде. Може да са били открити за пръв път тук, но това съвсем не означава че другаде не са съществували.
 
 И какво представлява този допълнителна обработка, ако не е тайна? Без обезмасляване и стандартизация не можеш да му докараш постоянен състав. Щом маслеността варира от 0 до 5% и ти казваш, че не слагат сухо, ясно е че партида с по висока масленост ще е по гъсто, а пък партида с 0% (което между другото е невъзможно) ще си е чиста водица, имам предвид че ще е направо течно. За да е еднакво гъсто, вече ти казах какви са вариантите - сухо или сгъстители. Изводите са за теб. 
 Баба ти не произвежда в промишлени условия и не търгува. Това е незначителната разлика.
 
 Не знам къде ги съзря тези лични нападки. Просто ти казах, че няма смисъл от спора - той няма да промени фактите, независимо колко си красноречив. Красноречието не може да замени липсата на информация. Просто е ясно, че спориш не от гледна точка  на "прочел" или "научил" или "от опит", а от гледна точка на "чул от някъде", което в случая те поставя в неизгодна позиция. Не си нито микробиолог, нито имаш дори бегла представа, за технологията на производство на млечнокисели продукти, ако се съди по това което пишеш - какви ще са тогава тези становища и аргументи, с които ще водиш спора - може би от телевизията и вестниците? Виждам, че се опитваш да намериш слабата страна на моите изказвания - нали все някъде трябва да лъжа, все нещо трябва да изопачавам - продължавай, но те предупреждавам, няма да имаш успех, защото нито изопачавам, нито лъжа - това са факти и могат да се проверят. С една дума търсиш под вола теле.
 
 Продължавам да твърдя, че ако беше информиран нямаше да спориш. Нямаше да има за какво. Тук не става въпрос за становища, а само за факти и тъй като аз използвам факти, а ти предимно лични становища - логично е ти го кажа.
  
        
        
  
          |