Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:36 21.01.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Re: чинар...; добро време за засаждане на дърветанови [re: hri1OO]  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано21.06.06 14:04

Моите чинарчета, които поникнаха върху памук нещо много трудно се захващаха когато ги преместя върху почва (местех ги заедно с памука). Повечето изсъхнаха, а тези които останаха не вървят добре.
Затова опитах без памук, направо върху почва. Но слагах по 10-20 и повече семенца в чашка с пръст (природата така процедира - с излишъци). В някои чашки поникнаха по 5-10 семенца, но в повечето - нито едно (може да е заради това че не са на слънце вече или защото се е случвало да не мога да ги поливам редовно). Само в две-три чашки и то от тези новите с по 5 и повече поникнали има растения с 4-5 листенца, които растат видимо и имат добри изгледи...

Но както Никифор казва за орехчетата си, аз пък се радвам на дръвчето (видът на листата му предполага, че е ясен), което се нася само на мястото на едното кедърче. То вече е около две педи високо и има около 50 листа, които засега се увеличават с по десетина на седмица-две. Преместил съм го в саксия от найлоново кошче за смет, защото исках да е по-дълбоко от кашпите с подобна вместимост - не знам обаче кое е по-добре за кореновата система - широкото или дълбокото?

Тема "Горичка" ще засажда дървета в София.нови [re: .mitko.]  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано14.11.06 11:05

Тази есен, на 25 ноември, за шеста поредна година, Горичка ще засажда дървета в София.

В сайта има и
(и други интересни и полезни неща).

П.П. Благодаря на mit, че ми изпрати линка към сайта.

Редактирано от .mitko. на 14.11.06 11:40.

Тема Re:нови [re: .mitko.]  
Автор svetozar (новак)
Публикувано15.11.06 00:14

И аз засадих дръвче - кедърче.

Тема Re: аз посадих няколконови [re: svetozar]  
АвторHaшия (Нерегистриран)
Публикувано20.11.06 22:34

Тази година се отчетох точно с 10 засадени дървета! :)
Пролетта посадих две круши на село. Купих фиданките от един човек в Костинброд, който седи всяка пролет и есен с един бус на голямото кръстовище на пътя от София. Поисках две различни круши, за да може поне едната да излезе подходящ сорт за района в който ще ги садя (близо до Годеч, в Стара планина). Човека никога не се е излагал - дръвчетата излязоха наистина различни, прихванаха се добре и вървят прекрасно (да чукна на дърво). :)
Миналата седмица от две места около Женския пазар купих 7 фиданки - 4 сливи, 2 ябълки и една круша (имам слабост към крушите :) ). Засадих ги на село и силно се надявам да тръгнат добре.
А пък тази седмица с една колежка засадихме прекрасен чинар до блока и. Взех го от един разсадник в Надежда на Обелско шосе срещу 61-во училище. Хората в този разсадник са страхотни - разведоха ме, обясниха ми доста неща и ме посъветваха как да засадим дървото и как да се грижим за него.
Изобщо, от гледна точка на посадени дървета, доста добра година излезе :)

Поздрави и чао засега :)
Темата е страхотна! :)

ПС: моля, информацията за местата от които съм купувал дърветата да не се приема като реклама, а просто като указателна.

ПСПС: И още нещо - в минали години в квартала пролет и есен се намираха бележки с информация, че еди-къде-си по разни държавни или обществени програми се раздават дръвчета с цел залесяване на града. За съжаление тази година дори и с търсене не видях такива бележки... иначе засадените от мен дръвчета щяха да станат поне 20... Някой има ли някаква информация по въпроса?

Тема Re: Засадих дръвче!нови [re: .mitko.]  
Авторlliyana (Нерегистриран)
Публикувано20.12.06 11:46

ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИВА
Аз също съм засадила пред блока си в Пловдив албиция /вид мимоза/-това дърво много се среща в Ахтопол- цъфти красиво и ефектно. Имам семена и мога да подаря на желаещи да го отгледат-пишете ми на iliana_s@abv.bg, но сложете заглавие на писмото-албиция,за да зная че е от вас,любители на природата.

АвторVasko (Нерегистриран)
Публикувано23.12.06 16:06

Zasadih i otgledah za dve godini 5 000 pet hiljadi dryv4eta Ginkgo Biloba.

Авторckpoмeн (Нерегистриран)
Публикувано24.12.06 07:32

Работим по една програма за залесяване и до сега сме залесили хиляди дръвчета акация. Обекта се намира в Софииска област - хвостохранилище Бенковски. След време там ще стане голяма гора но не е като да отидеш в Балкана където всичко е естествено.

Автор GinkgoPlanter ()
Публикувано17.01.07 14:56

Браво, Митко.

Много добра инициатива.

Аз я подкрепям ефективно.

До момента съм засял/засадил 5 000 Гинко Билобчета.

Васил

П.П. Виж подклуб Озеленяване

Тема Залесяване след корояда и голите сечища на Витошанови [re: .mitko.]  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано10.04.07 18:20

От форума на БАССЕС:

В отговор на:

Една реална и полезна природо-подпомагаща дейност, в която и вие можете да се включите!

...

инициатива за подпомагане на възстановяването на засегнатите от корояди гори на Витоша.

...

Как можем НИЕ да помогнем?

-Като се включим в кампаниите за залесяване (първата е на 5 и 6 май 2007г. до хижа „Момина скала”)
-Като си “осиновим” даден участък, залесим го и се грижим после за него
-Като съберем по малко пари за целта

Нали знаете онази приказка, че който не е засадил дърво, все едно е живял напразно...

Моля, пишете на Момчил (momchi@befsa.com), ако имате желание да помогнете на това дело.

П.П. Не съм писал скоро тук. Малките чинарчета, ясенчета и гледичии на балкона започват да разлистват. Скоро ще разбера колко от тях са изкарали зимата (някои ги насадих късно и ги местих не по правилата). На есен най-вероятно на повечето ще им потърся добри места, където да могат да си растат на воля (с минимални грижи или без нужда от такива), част ще дам на приятели, които желаят и имат място да доотгледат по някое дръвче (както направих с едно от ясенчетата вече). Така ще имам възможност да засадя нов разсад. До две - три от сегашните едногодишни дръвчета все-пак смятам да доотгледам на балкона, докато станат поне 3-4 педи високи, за да не ги задуши тревата и да не ги окосят с нея.
Да, пропуснах да спомена, че повече от 10-тина кила пресовани празни кофички от мляко отидоха в жълтия контейнер вместо в този за сметището.

Редактирано от .mitko. на 10.04.07 18:30.

Тема Re: Залесяване след корояда и голите сечища на Витошанови [re: .mitko.]  
Автор 3eмeн paй ( )
Публикувано10.04.07 19:10

И аз засадих 2 елхички , вече са на 2 години едната, а другата тази година я засяхме . Купих ги с корените за коледа и после ги засях в двора:)

Свободата е всичко

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.