|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | (покажи всички)
|
Да има го патентовано в САЩ, исках да го постна, но се въздържах защото няма да е почтенно, спрямо хората, които са в екипа му.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от kpacaвицa на 19.02.10 05:16.</EM></FONT></P>
Редактирано от kpacaвицa на 19.02.10 05:23.
| |
|
Лично аз не оспорвам и подставям под съмнение патентите на проф.Ставрев. Но трябва да се знае, че патентите на проф.Ставрев касаят патентоване на методи и че да патентоваш даден метод или откритие е нещо твърде различно от регистрация на лекарствен продукт. Специално за посочения по-горе патент, същият касае усъвършенстване на вече известен метод.
" Настоящото изобретение се отнася до подобрен метод за изготвяне на ултрадисперсни диаманти без използване на инертен газ с определени динамични параметри, както и подобрен метод за контролиране на експлозивна реакция".
Ако някой не е чел книгата на Артър Хейли "Опасно лекарство", хубаво е да я прочете, за да разбере загрижеността на хора от клуба във връзка с прилагането на Ставринол.
| |
|
Именно на тези въпроси трябваше да даде отговор едно сериозно телевизионно предаване. Или поне да постави въпросите за бъдещ отговор. В репортажа обаче човек запомня следното: журналистката: " И за 60 евро човек може да бъде напълно излекуван?". Проф.Ставрев- "Да, така е". Цитирам по памет. Въздействието на един такъв диалог е очевидно.
| |
Тема
|
Re: ОТГОВОРНОСТ
[re: softy]
|
|
Автор | тeлeвизopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.10 09:09 |
|
опитах се да пратя е-майл до нова телевизия да вземат да си проучат рекламата която пуснаха - но е-майлите които са посочени на тъпия им сайт просто не работят
ако някой знае е-майли за всъзка с тази телевизия да пише - нека си проучат нещата
| |
Тема
|
[re: softy]
|
|
Автор | Julian (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.10 09:20 |
|
Тук се изразиха съмнения аз ли съм или не съм аз, дали и какво образование имам и пр. Завършил съм химия, но дисертацията ми е по биология "Транспорт на калций и окислително фосфорилиране в митохондриите на мозъка". При Ставрев работех като химик, а в последните години - за мое удоволствие - по биологичните изследвания на нанодиаманта. Не се правя на спец, но работя с биолози. И съм достатъчно образован, за да разбера, че никакви доклинични и клинични изпитания не са провеждани, да не говорим за двойно слепи изследвания. Изследванията у нас и в чужбина са на чисто лабораторно ниво върху линии ракови клетки. Не защото някой се е надявал веднага да открие лекарство против рак. Използват се ракови клетки, защото те са най-евтини и удобни за работа - размножават се неограничено. Някои линии клетки умират от големи дози нанодиамант, други не. Това зависи най-вече от чистотата на нанодиаманта; най-много мрат, когато е мръсен. Това е, което сам съм видял. Ставрев видя в тези резултати лекарство против рак и нито аз, нито биолози, много по-умни от мен, не можахме да го разубедим - аргументите работят сами при хора, които имат някакво понятие от темата. А той няма.
| |
Тема
|
производство-Re: ОТГОВОРНОСТ
[re: Julian]
|
|
Автор | Bъпpoc (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.10 09:35 |
|
Малко наивно е да се мисли, че в една пластмасова тенжера (каквато професорът/доцентът показа по телевизията) се произвежда количество достатъчно за масово распространение на продукта (съзнателно не го наричам лекарство).
Някой зададе ли си въпрос как точно продукта от тази тенжера отива в Русия, кой и как го обработва там и какъв производствен процес има; какво му се добавя.
Смятам, че хората, които са получили отказ от доставка трябва да се замислят.
Да се екпериментира с живи хора, при това дори без да им се каже, че това е експеримент е престъпление.
Тук някои хора пожелаха да участват в такъв експеримент. Нека кажат, ще подпишат ли документ, в който пише, че вероятността от смъртен изход е 70%.
Едно е да си обречен, друго е да отиваш на почти сигурна смърт.
Обреченият може да намери и други алтернативни методи, които поне не му гарантират смъртен изход. А според мен, никой не е обречен и не се знае колко още дълго ще живее - с или без ставринол.
| |
|
Моето възмущение също е отправено по-скоро към "Нова телевизия", а не към професор, доцент или какъвто е там въпросния Ставрев. При положение, че в Б-я новорегистрираните онкоболни всяка година са 33 хиляди, още 3-4 пъти по толкова загрижени и бдящи над своите близки, даването на надежда с предаване за лекарство, което не е доказано, за мен е просто престъпление. Недостойно е да се гаври една национална телевизия с болката на хората.
| |
Тема
|
Възможно е. Но
[re: xxx]
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 19.02.10 10:16 |
|
Ти "знаеш", че са доценти и професори, но видял ли си с очите си дипломите им? (За доктор, доцент и професор се издава диплома черно на бяло).
Защото много хора, особено в последните 15-20 год. се самонарекоха доценти и професори. Особено в безбройните измислени частни ВУЗ, било те акредитирани или не. А и не е чудо невиждано у нас да се купуват всякакви дипломи.
Възможно е да не се ъпдейтва редовно и да закъснеят с някоя и друга седмица или месец, но така както разправяш май става дума за години, което не е убедително.
Предполагам, че сега услужливо ще им се обадиш на твоите познати да им съобщиш съкрушителното откритие, че са ги пропуснали в оня списък и да идат да дигнат джангър на ВАК. Ако имат основание, разбира се. И после пак да дойдеш да кажеш каква е била реакцията и последващия резултат.
| |
Тема
|
[re: Vanyna]
|
|
Автор | MMA (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.10 10:46 |
|
Vanyna кой от близките ви е болен от рак и колко сребреника ви плащат?
| |
Тема
|
производство-Re: ОТГОВОРНОСТ
[re: Bъпpoc]
|
|
Автор | Motek (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.10 11:06 |
|
Да май май всичко е на ниво изследвания, а болните ще са опитнитемишки, колкото и да се надявах, че Ставринол е реално лекарство против рак .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | (покажи всички)
|
|
|