|
Страници по тази тема: << 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | (покажи всички)
|
И аз съм оперирана от дискова херния-кракът ми беше изтръпнал ,позата-седнал я бях забравила за година-или легнала или права,затова й казват "царската болест"-отидох в Сф по препоръка на моя позната рентгеноложка,която ми каза-трябва ли да оперираш дискова херния-САМО Военномедицинска академия,не си губи времето-така ми каза.Да,прегледам ме доц.Димитър Кръстев и той ме оперира-всичко мина добре и ме изписаха на 5 ден с препоръка-много разходки.Но си спомням,че в стаята с мен имаше една жена със същата диагноза-тя куцаше-тогава моят лекар ми каза,че започне ли да куца човек няма смисъл от операция,това не се оправя-влачене на крака,изтръпване и т.н. се оправя след операцията,но куцането,което неизменно настъпва след дълго влачене на проблема не може.Решението е Ваше-аз умирах от страх,че може да стана инвалид след операцията-оказа се,че тази операция лекарите я имат за нещо рутинно-не говоря когато има усложнения като туморни образувания и т.н...Вие със сигурност нямате,не се страхувайте,по-страшно от самия страх няма:)
| |
|
Здравейте!
До колкото разбрах инжекциите дискус композитиум се прилагат по различна схема......може през ден, прездва, през три. И д-р Христо Георгиев от София е наясно с това. Ако човек не може да отиде до София, може ли да ги прилага по схема която той намери за добре?
А този доктор единствения ли е който е наясно с тези инжекции? Някой наясно ли е дали във Варна има лекар наясно с дискус композитиум?
| |
|
Имам диагноза дискова херния- „дискална и спондиларна патология причинява двустранна рецесуална фораминална стеноза на Ниво L4-5 и левостранна -централна и рецесуална стеноза на спиналния канал L5-S1. На лице е компресия върху вентралната повърхност на невралното коренче S1 и L5 в ляво и невралните коренчета L4 двустранно. На MRT миелография се установява високостепенно ограничаване в подвижността на и обема на ликвора в спиналните арахноидни пространства L4-5 и "ампутация" на дуралното влагалище на S1 в ляво. Находката отговаря на дегенеративна ставнa и дискова болест на гръбначния стълб усложнена с дискогенна стеноза на спиналния канал L5-S1 и дискогенна и спондилогенна стеноза на спиналния канал и интервертебралните форамени L4-L5.“ При този случай има ли лечение без оперативна намеса, благодаря за съветите предварително !!!
| |
|
Опитайте с тези инжекции http://bg-fitness.com/discus-compositum-n-mit-kalmia
На доста хора са помогнали
| |
|
нека и аз да разкажа за операциите и чудесата
значи аз и сестра ми тя 38 годишна с 3 деца последното 2 годишно страхотни болки в гърба рамото кръста изгърби се горката (казаха че е от последното дете години +кърмене+носене на ръце+люшкане ставало така) след всички изследвания то ренген то ултразвук то кво ли не включително баячки и гледачки и магьосника от преди малко :) ща режем!!! дискова херния с гаранция от Франция демек щте те бъде ако си късметлийка :)какво и стана (изживя страха си странно) вика аиде на море само двете без деца без никои . речено сторено направленията и поморие кални бани лазене по корем дишане под вода :) пълна програма . на петия ден до Равда Несебър на разходка и о чудо (ако има чудеса това е то) от долу около 10 вече се прибира един от плажа висок към два метра усмихнат над 30 под 40 годишен върви кум нас и си се усмихва най учтиво и с тази усмивка я пита -искаш ли да ти помогна за гърба- и посочва с пръста гърбаи приставяте ли си 3 месеца изследвания на които не мога да произнеса имената операция една от най сложните а този за пет не три а може би и под минута реши че знае какво и е и че може да го поправи а тази моита откачи и му вика -да- -трябва вика да те притисна някъде ...къде къде я ела тука- и посочва една бетонна колона в съседния строеж мен ми падна ченето а тя отива изправена до бетона все едно лежи ама права оня масажира гърба намества ръката на един два метра от нея чух как изхрупаха костите (изстинах не дишам не говоря сигурно съм пожълтяла ) сестра ми присви очи изстена странно като от удоволствие а този излиза от строежа и ще си отива гледам сестра ми и казвам ви чудо лицето и светна гърба се изправи мърда рамото върти си го пробва го и сялата сияе от щастие човека се обръща и и вика ако дойдеш довечера `ще ти оправя и кръста и си върви по пътя заминава си (аз още не дишам не разбирам какво се случи) сестра ми вика като новородена съм и сядаме да отдъхнем седим си и аз питам как си що си къде си :) а тя вика в друга вселена (целия и груб се затоплил)седим си чудим се ко стана (поне аз) (почвам да дишам)и се сеща ме че имаше и трети преди малко ужас ужас ви казвам кои кои беше къде отиде как да го намерим добре че Равда е село и беше края на сезона описанието е лесно късо подстриган два метра усмихнат втората в ляво викат хората Красимир се казва и гсм научихме 0878992768 не бил известен щото работел само с чужденци предимно руснаци маи го е изтраях от БГ (то след би ти ви ту и мен ме страх) тук там някои колега и познати оправял не е тамошен идвал от Варна и маи се е учел и от някои си бай Петър Сърбина от Бургас много известен бил не само местна легенда та намерихме Красимир от Равда и ние му обясняваме дискова херния сложно операция почти без гаранции а той усмихнат и вика чакай да видя с моя рентген и показва трите си пруста пипа масажира намазва завърта в една посока завърта в друга посока ръцете ми се изпотиха тя пука а той вика още малко -ставай вика готова си- тя вярно няколко дена беше на болко успокояващи ама става изправена гледам и казвам ви чудо пак не мога да дишам тя стана и се изправя абе друг човек показва и някакви упражнения то напред то на страни то наведена то изправена и и вика прави така и никога няма да те боли кръста даде да се маже с нещо което не съществува (по аптеките го няма) това вика събужда мъртъвци ходила след два месеца при тоя дето "ща режем" той я гледа с виснало чене тя му се усмихва казвам ви чудо вече 3 месеца ни болки нищо бе човекът имаше ръце като котлони кво направи не знам ама си вкара половината медицина в задния джоб а ние двете в паниката и бързината дето не му платихме ами маи и не му благодарихме сестра ми (стана и набожна) го богославяла всеки ден ама за сиренето че е с пари ... че чудото при нея проработи и без "ща режем" си е добре
| |
|
Точно сега довършвам лечение с озонотерапия,13 процедури, 7мата процедура е с пълна упойка и се нарича дисколиза…всичко съм опитвала(без операция, която е в краен случай и за „изтървани” случаи) и нищо не е помагало…просто няма как , диска трябва да си влезе на мястото!...Сега нямам дискова херния (на този прешлен, но си имам на други) и се чувствам добре. Лечението го правя в Св.София…и мисля да направя същото и за другата си дискова….перипетиите през които съм минала, няма да разказвам…всеки е минал през тях, предполагам.
| |
|
Здравей,
и на мен преди година ми поставиха същата диагноза! Ходих при доктор Димитров, който ми приложи доста скъпото лечение с инжекции. Ефекта беше изпразване на джоба ми. След това ми каза, че единственият вариант е операция. След много търсене и разпитване се свързах с доктор Сашо Караджов. Ефекта е че се разминах от операцията. Ходих около 3 месеца на процедури при него. Да чукна на дърво от тогава нямам проблеми. Можеш да откриеш актуални координати на доктора тук:.
Дано да съм бил полезен. Успех!!!
| |
|
Здравейте. Поставиха ми диагноза дискова херния на 2 диска преди 7-8 години, тогава бях на 21-22 години. Минах през всички познати методи: чекръкчии, билкови лечители, мануална терапия, санаториум в Павел баня с подводна екстензия и няколко други процедури и след всеки метод изчаквах по няколко месеца, понеже предупреждаваха, че ще отнеме време, докато усетя ефекта. През цялото време четях форуми кой как се е справял. Една жена ми препоръча книгата "Болестта като път". В началото бях много скептична, как книга ще ми помогне за нещо, което се вижда на ЯМР съвсем ясно. След като обаче нищо не действаше и остана само варианта операция, прочетох книгата. Стори ми се малко трудна тогава (за моите 21-22 години), но погледа ми се отвори за това, че една болест може да е причинена от емоции, мисли, дори черти на характера. След това, в този форум, Pencho Zeka (на който не намирам начин да благодаря лично) много силно препоръчваше книгата на д-р Джон Сарно - Избави се от болките в гърба. Взех я от библиотеката и след като я прочетох, болките ми значително намаляха. След 2-3 месеца я прочетох пак (защото така препоръчваше Pencho Zeka) и оттогава изчезнаха съвсем. Родители ми бяха още по-скептични от мен, но когато имаха силни болки и двамата я четоха и им минава. В нея се обяснява, че изсипването на дисковете е нормален процес на стареене и не е доказано, че именно това причинява болката. Оказва се така, че дори, ако направим операция и я излекуваме на едно място, то тя се появява или пак там, или на друго място. Болката се появява, за да отклони вниманието ни от друг, емоционален проблем - било то финансова нестабилност, несигурност, вина, перфекционизъм, лоши отношения с близък и т.н. И най-хубавото е, че не трябва да се прави нищо - никакви упражнения, режими, нищо. Трябва само човек да осъзнае, че причината не е физическа, а е в мозъка. Предоставят изследвания как хора с дискови хернии според ЯМР нямат болки, а други, които нямат дискова херния, имат. Или че старите хора няма дискови хернии, а предимно това е получава в стресовата възраст от ок 25 до 40 години. Сега болките ми се появяват само ако съм на място, където не искам да съм и траят не повече от ден, по 2-3 пъти в годината.
Наистина много ще се радвам ако книгата помогне на още някой. Във Варна я имаше в градската библиотека на времето, може и в другите градове да я има. Като знам през какво преминах, не го пожелавам на никой. Лекарите така ме наплашиха, че започна да ме боли и там, където не ме болеше преди да отида при тях. Така че хора, четете, почти без пари е и нищо не губите! Съжалявам, че чак сега пиша, трябваше да вляза много по-отавна!! Но преди няколко години направих страница, а вече и група във Фейсбук, за да мога да споделям и с други хора. Тази книга ми спаси живота. Сега танцувам, две деца ми се качулят на гърба и нищо ми няма. Пожелавам го на всички, защото знам какво е да се будиш и да си лягаш с болка. Четете, успех!
| |
|
Страници по тази тема: << 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | (покажи всички)
|
|
|