|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Психо-тормоз на работното място
[re: aiumi]
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 12.06.19 09:17 |
|
Може да опита за изпълнява това, което се изисква от нея, и да се сприятели с шефката си.
мазноч от страх???
изпълнителката е посредствена и на 50 г.
амбициозната шефка е на 25 и не понася неефективни служители.
как ще се сприятелява - с домашни сладкиши и плетени пуловерчета за подарък ли?
тва да ней съседката на пейката пред маалата!
| |
Тема
|
[re: Desideratum]
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 12.06.19 09:20 |
|
Няма никакви фази тук!
Има напускане!
Толкова ли ви е страх бе хора?!
Ми може да са женени за некви паразити, дето си чешат ташаците безработни в къщи, щото безстрашни. Пък все някой требе да се грижи за сметките, демек, да ги плаща.
Ти, дрисльо, дето си се обесил на врата на такава жена, нямаш думата.
| |
|
трябва да промени онези свои вярвания, които оценява като вредни за себе си
а пътят на промяна на реалността минава през промяна на нагласите
какво е правила досега, за да реши проблема си?
| |
Тема
|
[re: lipari]
|
|
Автор |
aiumi () |
Публикувано | 12.06.19 09:32 |
|
Под "да се сприятели", нямам предвид да се мазни, а да разбере що за човек е, и кое я бута да се държи по този начин. И да види дали е възможно въобще да се вмести в схемата. Щото обяснения от типа "требе и уй" не са рационални и не водят до позитивно развитие на отношения:)
| |
Тема
|
[re: Desideratum]
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 12.06.19 09:32 |
|
Скрий се, ве, паразит мизерен!
Ако не е жена ти да блъска като изоглавена на малка заплата и да изтърпява всякакви мизерии на работното място, за да се видите с некви пари, да не ви отрежат банките и да не ви скочи барневернът на главата, досега да сте пукясали като клошари.
Тя щото по-малко болна от тебе и по-тъпа от тебе, че не смее да напусне работа и да зее, докато си пощи, каквото ти си пощиш по цял ден в къщи! Ясен си на всички, без изключение, тук.
Пфу! Ако жена ти не се държи с нокти и зъби за трудовия си договор и не преглъща, и ти щеше да си в канавката, където ти е мястото. Ама тя стиска зъби заради детето и ти търпи откачалщините пак заради него.
Мизерник.
| |
|
В кой град се случва това?
От пета...за мен тази началничка / млада, свръхамбициозна до спукване неомъжена кариеристка/...иска ми се да разбера какво я движи да натиска пружинките на подчинените си до степен на скъсване. Властта какви нейни липси компенсира, за какви комплекси става дума тук... освен, разбира се, липсата на уй...щото да, една щастлива семейна или поне удовлетворена жена ще има съвсем други приоритети.
Няма "освен", щото това е най-основната причина за подобно поведение, както и за други ненормалности. Хората не го осъзнават или не искат да си го признаят, защото все още сексът е нещо, за което се хихика, или се профанизира, или пък този, който гласно изкаже мнение за важността на удовлетворителния секс за психическото равновесие, бива заклеймен, особено ако е жена..
Не гледайте как изглежда, разберете какво ЕРедактирано от crazymonkey-126377 на 12.06.19 09:40.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 12.06.19 09:36 |
|
а да разбере що за човек е, и кое я бута да се държи по този начин.
туй вече е разбрано.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DarkSide () |
Публикувано | 12.06.19 09:41 |
|
Аз бях в подобна ситуация преди година и половина. Опитах всичко, и бях поовладяла ситуацията, но накрая напуснах. Бях на 49, тъй че...
Тази ситуация явно е доста разпространена.
Оказва се че работата в големите корпорации изобщо не е за крехки душички, тo си е направо месомелачка, преди няколко години имаше скандал във Франс Телеком с множество самоубили се поради психонатиск от страна на ръководството, което ги пресирало за да напуснат, щото така не плащат обезщетения. А и на всичкото отгоре, психонатискът го правели "по научному", с консултация от психолози - при това използвали 5-те степени на траура по известната Елизабет Кюблер-Рос. Колко требе да си тъп или нагъл да прилагаш теория, в която последния стадий е смърт?!?
Ама то уволнението/напускането било символична смърт. Пък жертвите го били взели насериозно.
Редактирано от DarkSide на 12.06.19 12:41.
| |
|
Тази схема на Пигмалион е баш за наш Финтрол.
Мисли си, че той е добър и вярва че другите са лошите.
Формира мнение у другите че той е жертвата, другите са насилниците.
Другите вдигат ръце от него и подкрепят неговата теза.
| |
|
3 - вярванията на другите за нас
може би трябва да е
начинът, по който ни възприемат другите
иначе тази схема ми хареса
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|