|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Имате ли други профили в ДИР-а,
[re: DarkSide]
|
|
Автор |
Nerv (far far away) |
Публикувано | 14.07.14 16:03 |
|
Това принципно е вярно.
Има и нещо друго обаче:
когато един режим е позволителен (достъпът е правило, ограниченията са единици) - улеснява се народа (ползватели, данъкоплатци и т.н.)
Когато е забранителен (забрана е правило, позволението е изключение) - улеснява се бюрокрацията.
Да вземем ДДС (не, че знам за какво говоря, но да се направя на сведущ)
Ако ми позволяват да не го плащам в случаите, когато имам право по закон, а само да го декларирам правото си с документи ще е едно (и само ако проверяващия орган установи нарушение тогава ме санкционирят със цялата строгост на закона), а ако ми удържат ДДС, пап после ме карат да пиша декларации (ако искам да си получа полагащото ми се по право) па накрая на годината (я ми) го върнат (а не), е различно.
Постарах съм да съм ясен в твърденетио си, че модератор, добре познаващ някои клубари, които отдавна драскат тук, може да прати списък до митичното прасе във фермата на животни по Оруел и без да е получил специален рикуест, а за ползу роду психарского.
(Всъщност ако клубарите на които се даде такъв ВИП-достъп не се възползват или не дай си Киро, злоупотребят с него - нищо не пречи в последствие да им резнете главите на дръвника - показно и как си требе за назидание. Просто полемика...)
| |
|
Любопитството погубило е котката,
затуй не чакай резултат от сводката.
| |
Тема
|
Re: Имате ли други профили в ДИР-а,
[re: Nerv]
|
|
Автор |
DarkSide () |
Публикувано | 14.07.14 20:18 |
|
първо, приписваш ми телепатични способности, защото няма как да знам кой е в списъка и кой не е ... и май както виждам, луденсът, заради когото стана голямата исто(е)рия, всъщност си е в списъка и си пише съвсем спокойно
второ, не съм аз измислил режима, не нося отговорност за него и нямам никаква възможност да го променя дори и да искам
трето, принципно не прояввам инициатива за подпомагане спрямо пълнолетни лица, които не са поискали помощта ми
| |
|
реши така ?
| |
|
Знам, ама рекох да се примоля. Не съм се напънала, не съм познала коя е, но май вече ме домързя. Нали ме знаеш, че съм ченге от класа?
Не гледайте как изглежда, разберете какво Е
| |
|
защото сте наивници, бе! Ти поне така разправяш, него го знам наизуст, на него на челото му пише "Ела ме излъжи!"
| |
|
от това ? Нали знаеш, че който лъже, в крайна сметка лъже себе си.
Мъжът ми казва същото за мен. Чуди се как мога да вярвам на всякакви безумия. И какво като ме излъжат ? Сега тези, дето са ме лъгали, се чудят къде да се крият, когато ме срещнат, пък аз си вървя с вдигната глава.
| |
Тема
|
Май
[re: Nerv]
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 14.07.14 23:40 |
|
не те разбирам какво ми казваш.
| |
|
сега, ще ти напиша бележка с един пример от днес.
| |
Тема
|
Re: Май
[re: nbb]
|
|
Автор |
Nerv (far far away) |
Публикувано | 15.07.14 00:06 |
|
Хитруша си ти. Литна ме в първия момент.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
|
|
|