|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Молитва за България
[re: Изrpeв]
|
|
Автор |
aпocтoл (Тимотей) |
Публикувано | 05.12.02 08:38 |
|
Добре е че се засягаш, но аз не говорих лично за теб а за всички които ЗНАЯТ Словото, а са непослушни. Ако ти не си го знаяла, моите думи не се отнасят за теб. Иначе как ще знаеш за Бог Христос и Неговия Закон и ще нехаеш за Него и отгоре на всичкото това безумие ще се обиждаш...
От апостолите има 85 правила и едно от тях 6-то или 8-мо /в момента не съм на моя компютър/ точно това гласи /цитирам по памят/ Който се моли заедно с еретици и отлъчени, да се отлъчи от църквата.
Разбирам те, извинявам те и ти се извинявам, защото и аз съм бил като теб без познание за Словото, но това беше, когато бе забранен Христос, а сега... Нима Христос е слаб Бог, че трябва да се молим на друг бог?! Това е обида за Него!
Питай и чети Христос! Конфликт се получи защото ти идваш без Христос във Върхът на Християнството - Православието!
| |
Тема
|
Re: Че защо се молихте с Папата тогава.
[re: valsodar]
|
|
Автор |
aпocтoл (Тимотей) |
Публикувано | 05.12.02 09:13 |
|
Папата е дошъл на гости на Държавата, не на Църквата, и никой не се е молил заедно с него - само католици. Че някои монаси му целуваха ръката, то патр. Мааксим си отговаря за тях. Ние православните какво общо имаме с това?
Говори разумно, моля!
| |
Тема
|
[re: aпocтoл]
|
|
Автор |
Изrpeв (дъга) |
Публикувано | 05.12.02 09:19 |
|
Ти не ми отговори на въъпроса, но няма как да ми отговориш. Ти не си апостол, за да знаеш отговора. Не е едно и също да искаме да сме нещо от това да сме. Ти като говориш от името на апостолите и Христос, кажи ми моля те, на мене незнаещата и заблудената, по времето на Христа Той в коя православна църква се молеше, не ни ли предупреди да се пазим от книжници и фарисеи? Коя душа отхвърли, не дойде ли да даде любовта, да обединява, а не да разединява?
Ти какво разбираш под Смирение?
Ти виждаш в разговора, който се опитвам да поведа с тебе конфликт. Конфликт има в тебе, може би затова.
Аз дойдох с мир, ти реши, че съм обидена и имло конфликт.
Нека бог ти даде светлина в ума и любов в сърцето!
| |
Тема
|
Re: Молитва или медитация?
[re: Инa]
|
|
Автор |
Изrpeв (дъга) |
Публикувано | 05.12.02 09:23 |
|
Ина, за мене истинската молитва, в която участва ума, сърцето, душата и духа се превръща в медитация. Ако една молитва не стигне до Бог и няма отзвук от Него, тя не е молитва. За мене молитвата е общение с Бога.
Няма да присъствам вероятно на цитираното събитие, но ще участвам в същото време, както Бог ми подскаже.
За мене Няма наш и ваш Бог. Бог е един.
| |
Тема
|
Re: Молитва или медитация?
|
|
Автор |
aпocтoл (Тимотей) |
Публикувано | 05.12.02 09:38 |
|
Близо си до истината, не не много. Медитация за България точно това означава - молитва към демоните за ромощ на България! Медитацията не е молитва към Христос, /за това си има молитви, Църква, правила/, не може и сами с мисълта си да помогнем на България - това е абсурдно - нарушаваме Божия Закон всеки ден, а с една горделима мисъл ще си помогнем и ще станем добре!? - остава последното вярно нещо - медитацията е молитва към демоните за помощ!...
Погледни кой е индийския бог и ще разбереш към кого медитират индийците и днешните непросветени българи!
| |
Тема
|
Що е медитация
[re: aпocтoл]
|
|
Автор |
Инa (непослушна) |
Публикувано | 05.12.02 09:47 |
|
Ама, хора, вие изобщо не прочитате това, което ви писах!
Медитацията не е КЪМ НЯКОГО (не към демони; не е към индуския бог), понеже тя е САМО В МЕН САМАТА. Те не достига извън мен, не е вид общуване, не е предаване на информация.
Тя е монолог. Мислене. Мечтание. Умуване. Унес. Умозрение. Бдение. Взиране. Вторачване. Размисъл. Съзерцание. Самовглъбяване.
Това е. Какво повече да кажа, за да бъда по-ясна?
Само аз. Няма друг. Какви демони, какви богове.
| |
Тема
|
Re: Що е медитация
|
|
Автор |
Изrpeв (дъга) |
Публикувано | 05.12.02 09:51 |
|
А ти коя си? Кое с кое от тебе общува?
| |
Тема
|
Молитвата не е медитация!
|
|
Автор |
Инa (непослушна) |
Публикувано | 05.12.02 09:57 |
|
Защо пишеш до мен, а не отговаряш на думите ми? Пишеш си разни твои неща, а на моя коментар не обръщаш внимание.
Казваш нещо много странно: "истинската молитва се превръща в медитация"
Какво, да му се не види, означава това изречение? Значи ти сам противоречиш на себе си. Първо казваш, че истинската молитва стата на медитация (т.е. затваря се вътре в теб), а после твърдиш, че ако тя не стигне до бог, не е молитва (т.е. тя излиза извън теб).
Не разбираш ли противоречието?
А с православните съм съгласна по отношение на едно. Твоят бог определено не е техният бог. Че Бог е един, съм съгласна. Но кой от двамата е автентичният?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
aпocтoл (Тимотей) |
Публикувано | 05.12.02 09:57 |
|
Любов в сърцето без любов към Христос е нищо, уважаема! Нека Изгрее над теб Христос, слънцето на Правдата и тогава ще ти се отворят очите.
Христос влизаше в синагогата като евреин и говореше че е Син Божи и че се изпълниха Пророчествата на Стария Завет в Него. След смъртта си изпрати Светия Дух върху апостолите и те изградиха Христовата Църква, наследници на Която сме ние!
Идваш с мир и аз ти отговарям с мир, идваш с любов, аз ти отговарям с още по-велика любов - любов в името на Христос!
Смирение е да изпълниш двата закона на Христос - да обичаш Бога с цяло сърце и ближния като себе си. Първия закон те задължава да ходиш на Църква и да си Й послушен, а вторият - да се превърнеш в роб на ближните си, заради Христа, който стана човек и умря за нас и заради нашето спасение.
| |
Тема
|
Re: Що е медитация
|
|
Автор |
Инa (непослушна) |
Публикувано | 05.12.02 10:02 |
|
Смешно е, че си пишем един на друг по едно и също време. Това е като молитвата - пускаш в в ефира, но дали е достигнала, можеш само да вярваш.
Както и да е. Мисля, че е признак на неувереност да отговаряш на въпросите с други въпроси. Аз посочих доста конкретни неща. Защо не се отговаря на думите ми, а всички си преповтарят заучени изрази?
Аз съм Ина. Лесбийка съм, уча българска филология. Религиозно съм атеистка. Общувам със себе си и бих била склонна да го нарека "размишление" (или някой синоним от тези, които изредих), но не се моля на никого.
Освен на татко, когато ми трябват пари.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|