Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:37 07.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Кому е нужна изповедта?нови [re: aпocтoл]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано20.12.02 10:35

Бог си ме знае добре, мога ли да скрия нещо от него?
Тогава , кому е нужна изповедтта?
А за кръщението, кръщението не го дава църквата, а Духа Божий.

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Редактирано от valsodar на 20.12.02 10:38.

Тема Re: Ама това си беше рекламанови [re: Gergi]  
Автор Инa (непослушна)
Публикувано20.12.02 16:05

Ами реклама не значи само нещо, което се продава - "с комерсиална цел изкарване на пари". Рекламата може да касае и купуване на човешки души. За което точно май ставаше дума в обявата за медитацията в зала "България".

Аз ли съм единствената в целия този ПРАВОСЛАВЕН форум, която се възмути, че именно зала "България" се дава на сектанти, за да си провеждат ритуалите?

Gergi, наистина ли смяташ, че православието и йогизмът се засичат? Това, че е религиозна философия, прави ли го да има нещо общо с християнските истини? Ако аз и ти се движим по една и съща магистрала, но в различни посоки, между нас ще има нещо общо. Магистралата.

Но йогите са от друга магистрала. Те са извънземни за България. Не им е мястото тук. Пък най-малкото в лоното на православието, нали?

Карай да върви. То 12 декември мина отдавна.

За емоционалните животът е трагедия
За интелектуалните животът е комедия
Хораций

Тема Re: Ама това си беше рекламанови [re: Инa]  
Автор Yogin ()
Публикувано20.12.02 21:44

Здравей Ина,първо ако съм те засегнал с нещо извинявай.В изказванията си винаги съм се стремял да бъда учтив и толерантен с хората,но може и аз да сбъркам.Не съм съвършен.Благодаря за проявеното разбиране от Gergi и за това че не ме изтри.От сърце Ви желая успех по духовния път братя и сестри християни.Бог ни обича,закриля и бди над всички нас.Поздрав!!! Yogin

Тема Ми, жив и здрав да синови [re: Yogin]  
Автор Инa (непослушна)
Публикувано21.12.02 01:15

Не е толерантност това, да каниш хората на твое сектантско мероприятие и да го забулваш под маската, че е молитва за България (освен ако не си вярваш, разбира се, което май е твоят случай).

Не е толерантност да се преструваш на православен, само и само да привлечеш някой от този клуб към твоята религия.

Знаеш ли, православните тук те търпят не защото не виждат лъжите, които говориш, а именно защото ги е страх, че някой ще ги обвини в нетолерантност. На мен обаче не ми пука дали ще ме обвинят, просто защото не съм православна.

Не си засегнал мен, Yogin. Засягаш с присъствието си всички, които се опитват да научат нещо повече за православието. Не ти е тук мястото, не схвана ли намека?

айде, весели празници.

Хораций

Тема Re: Ми, жив и здрав да синови [re: Инa]  
Автор Лия (***)
Публикувано21.12.02 22:11

Всички сме гости на тази Земя.
Защо си мислиш, че той няма право да е тук, а ти го имаш това право?!

Весели празници.

Тема Аз съм гостенка.нови [re: Лия]  
Автор Инa (непослушна)
Публикувано21.12.02 23:46

Защото е ясно каква е моята позиция. Аз съм тук като гостенка, на която й е интересно да научи нещо ново. Ако някой от домакините на клуба ми подскаже, че не съм добре дошла, ще имам достатъчно достойнство, за да си вдигна шапката и да си ида.

А този човек се изживява като един от православните. Не може да ги нарича "братя и сестри", а зад гърба им да проповядва други идеи.

Разбираш ли разликата?

Ама защо ли споря. Какво ме касаят тия неща изобщо. ХОРА, ЗАБРАВЕТЕ ПОСЛЕДНИТЕ МИ НЯКОЛКО ПОСТИНГА. Оттеглям си думите назад. Къде ми е работата да се мешам кой е добре дошъл и кой не.

Съжалявам, че казах горните неща!

Весели празници и на вас - и специално на теб, принцесо!

Хораций

Тема Re: Що е медитациянови [re: aпocтoл]  
Автор Yoda (СВОБОДЕН ЗНАЕЩ)
Публикувано26.12.02 18:17

Само невежа може да се изкаже за медитацията така апостоле!

БОГ С ВАС, ОБИЧАМ ВИ!

Тема Re: Един наивник на средна възраст.нови [re: aпocтoл]  
Автор Akbar (СЪВЪРШЕН)
Публикувано02.01.03 18:37

Леле апостоле колко непросветен човек си... Моля те отговори ми кратко и ясно в отделен постинг смяташ ли творенията на Бог за съвършени или не? Всяко усукване ще го смятам за АБСОЛЮТНА НЕПРОСВЕТЕНОСТ - просто да и не.

ОБИЧАМ ВИ!

Тема Re: Молитва за Българиянови [re: aпocтoл]  
Автор Yoda (СВОБОДЕН ЗНАЕЩ)
Публикувано05.01.03 19:34

Да бе да а на мен свитки ми излизат от задника!

БОГ С ВАС, ОБИЧАМ ВИ!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.