|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Постни сарми с кисело зеле и сухи чушки
[re: Чpeвoyroдниk]
|
|
Автор |
NikiFin (стар клубар) |
Публикувано | 25.12.09 22:25 |
|
Защо ми се струва, че ще се получи прекалено солено ако ври в зелевата вода.
| |
|
Дойде време за традиционното ми коледно появяване :):):)
Във връзка с наближаващите коледни празници и поради нейното непреходно значение :) избутвам темата отгоре :)
Весели празници!
| |
|
Съгласна съм със забележката.Но за да са сготвени добре зелевите листа оризът трябва да се навива в сърмата ПОЛУСГОТВЕН и сърмъчката да е леко рехава, за да има съзможност после да се изпълни.
Варят се на бавен огъл с чития отгоре за да не мърдат.
| |
Тема
|
Re: Постни сарми с кисело зеле и сухи чушки
[re: Monica123]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 12.12.11 20:52 |
|
Така стават в гювеч на фурна. Отгоре слагам само по дебел зелев лист.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Четох тази стара-нова тема, та това свинско с праз и зелени кисели домати на фурна ме заинтригува много. Моля за рецепта:)
Използвам случая да попитам и за една специална баница от Ценовския край
/ Русенско/. Помня че се точеше, режеше на големи парчета, които се потапяха във вряла солена вода, докато изплуват и после с тези сварени парчета се редеше баницата. Който си има селска печка - се пече отгоре, иначе във фурна сигурно става пак. И тестото беше жълто- с много яйца.
С нищо несравнима е:)
На всички желая радостни приготовления и вкусни произведения:)
| |
|
Здравей!
Рецептата за свинско месо със зелени домати е от българската кухня. Ще ти напиша една рецепта.
СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ
(Кюстендилско)
Продукти: свинско месо 750 г, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кромид лук 100 г (2 глави), картофи 0.500 кг (8-10 бр.), зелени домати 800 г (10 бр.), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сол и черен пипер.
Месото, нарязано на средно големи парчета, и лукът, нарязан на ситно, се слагат в тенджера заедно с мазнината. Посоляват се, похлупват се плътно с капака и се задушават на тих огън, без да се бъркат. Когато омекне лукът, се прибавят червеният пипер и нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Ястието може да се приготви в гювеч на фурна.При поднасянето се поръсва с черен пипер.
Успех и весели празници!
За баницата от Русенския край ще потърся.
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Постни сарми с кисело зеле и сухи чушки
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
дaлeчe-дaлeчe (untroubled_) |
Публикувано | 20.12.11 17:08 |
|
Много благодаря!
За баницата - сутринта се сетих за името й и я намерих, ето я:
http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=2071
На смелчаците, които ще пробват- успех!!!
Весели празници!
| |
|
Не се ли слагат и малко настъргани домати в ориза?
| |
|
и не съм чувал някой да слага. Мисля, че няма нужда предвид използването на зелев сок. Рецептата е традиционна за определен сезон, когато нормално няма домати.
| |
|
Да си се похваля - направих содена питка, но вместо в оцет загасих содата в лимонов сок. Освен това сложих малко захаросана лимонова кора. Стана чудесна питка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|