|
Тема |
Re: Постни сарми с кисело зеле и сухи чушки [re: Чpeвoyroдниk] |
|
Автор |
Sapiens-s-s (човек) |
|
Публикувано | 21.12.04 12:15 |
|
|
Обичам да разговарям с хора, които разбират от готвене, при това интуитивно.
Отдавна съм забелязал твоето отношение към готвенето, което напълно съвпада с моето. Харесват ми и рецептите ти, които показват истински усет на истински кулинар. Само съжалявам, че отдавна не си се появявал.
Имам една забележка чисто теоретически по технологията - когато оризът не се слага напълно суров, а минава частична или пълна (както е при тебе) термична обработка, времето за варене е съвсем малко, колкото да се хомогенизират вкусовете на съставките и да се посварят чушките или листата, в които е завита плънката.
Това време при попарени чушки и напълно задушен ориз е не повече от 20 мин.
Когато има и кисело зеле, това време може да се увеличи до увиране на зелето, което обикновено е около 35 - 40 мин. Един час ми се вижда множко, особено като има и чушки в тенджерата.
При лозови и липови листа е около 20 мин., а при листа от лапад е около 15 мин.
Ако имаш по-различно мнение, можем да поспорим, ще ми бъде приятно.
Весели коледни празници!
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
|
| |
|
|
|