|
Тема |
Re:Пилешки пускани кюфтета [re: EFO75] |
|
Автор |
tinker.bell (нова) |
|
Публикувано | 26.02.10 12:09 |
|
|
Пилешки пускани кюфтета
Продукти
за кюфтетата: · 500 гр. пилешко месо без кости · 2 големи картофа · 2 големи моркова · 1/2 глава лук · 1 яйце · 3 с.л. галета · 1 ч.л. червен пипер · 1/2 ч.л. черен пипер · 1/2 ч.л. къри · 1 ч.л. кимион · 1 ч.л. сол · брашно за паниране
за соса: · 1,1/2 глави лук · 1 морков · 4 средни картофа · 330 мл. доматен микс (смлени домати) · 1 с.л. червен пипер · 4 с.л. зехтин · 1 с.л. универсална зеленчукова подправка · 3 дафинови листа · 1 с.л. брашно
Приготвяне на:
Кюфтета : Пилешкото месо се смила (с блендер или робот), морковите и картофите се рендосват на средно ренде, лукът се нарязва на ситно. Заедно с останалите продукти се омесва кайма за кюфтета, която се оставя да отпочине половин час (докато се приготви соса за пускане).
Сос : Лукът се нарязва на ситно, морковите - на дребни кубчета. Двата зеленчука се запържват в зехтина, след което се слага червения пипер, веднага след него доматения микс и около 800 мл. вода. Добавят се останалите подправки и соса ври на бавен огън около 20 минути. От каймата се оформят 18 кюфтета, които се панират в брашно и пускат в соса. След готовност те си увеличават доста обема. Слагат се и нарязаните на дребни кубчета картофи. Ястието е готово след около половин час, като се сгъстява накрая с размитото в малко студена вода брашно.
|
| |
|
|
|