|
Тема |
Агнешко- фантазия! [re: feniks_m] |
|
Автор |
flora bg (maman) |
|
Публикувано | 18.03.10 09:08 |
|
|
Благодаря миличка за рецептата,ще я пробвам.А сега да ви сготвя,че цели четири дена сте гладували...
Време за приготвяне: около 1 ч. и 45 мин.
Продукти за 4 порции: 1 агнешко бутче или плешка около 1 и 1/2 кг.,7-8 ск. чесън,10-12 стръгчета розмарин,1 ч.л. червен пипер,1/2 ч.ч. червено вино,1 ч.ч. топла вода с разтворени в нея 1/2 ч.л. вегета или 1/2 кубче концентриран бульон,50 гр. масло,1 ч.л. сол,няколко зърна чер пипер,прясно смлян чер пипер.
Предварителна подготовка: Пускам фурната да се загрее добре на 250º.През това време обелвам половината скилидки чесън,пробивам с остър нож месото и го шпиковам с чесън,половината розмарин и няколко зърна чер пипер.Намазвам го със сол ,червен пипер и масло от двете страни.
Готвене: Сипвам в тавичка за печене 4-5 с.л. бульон,останалите небелени скилидки чесън,останалия розмарин и 1-2 с.л. червено вино.Запичам агнешкото на много силна фурна/250º/от двете страни по около 15 мин.,като от време на време го поливам със соса.Ако е необходимо доливам по малко бульон и вино.Намалявам силата на огъня до 180º и продължавам да пека по същия начин по около 30 мин. от всяка страна,като от време на време поливаммесото със соса.Накрая подправям соса с още малко вино и го сервирам заедно с месото.Гарнирам агнешкото със задушени картофи.Да ви е сладко!
Животът е сцена,а ние сме артисти!Редактирано от flora bg на 18.03.10 09:10.
|
| |
|
|
|