|
Тема |
Френско суфле! [re: flora bg] |
|
Автор |
flora bg (maman) |
|
Публикувано | 28.02.10 09:45 |
|
|
6 броя яйца, от които се вземат 6 белтъка и 5 жълтъка
1.5 с.л. брашно
40 гр краве масло
300 мл прясно мляко
70 гр настърган пармезан или грюер
1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука
1 с.л. краве масло за намазване на формата Млякото се сгорещява. Основата за суфлето се приготвя, като маслото се разтопява в тиган и в него се слага брашното. Налива се постепенно горещото мляко, при непрекъснато разбъркване.
Оставя на много слаб огън и се бърка постоянно поне 5 мин. 2. Прибавя се настърганото сирене, разбърква се и се слагат добре разбитите жълтъци. Сместа се сваля от огъня и се бърка още 1 мин. Прибавя се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и отново се разбърква.
Фурната се загрява до 200° С. Форма с прави стени с вместимост 1 л се намазва обилно с масло. Белтъците се разбиват на сняг. Половината от тях се изсипва в основната смес за суфлето. Белтъците се смесват с шпатула с млечната смес, като сместа се загребва от дъното нагоре.
Прибавят се останалите белтъци и се смесват по същия начин. Смесването трябва да стане много бързо, за да се надигне суфлето. С нож се минава отстрани по ръба на съда и веднага се слага да се пече.
Времето за изпичане зависи от вида на печката и големината на формата за суфле.
За съд с вместимост 1 л това ще отнеме 25-35 мин.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
|
| |
|
|
|