|
Тема |
Re:Палчинки,2-3вида [re: tinker.bell] |
|
Автор |
EFO75 () |
|
Публикувано | 22.02.10 10:24 |
|
|
1-''Палчинка с гъби и шунка''/около15бр/
3-4яйца,
1ч.ч.брашно,
500мл.прясно мляко,
2с.л.олио,
шипка сол,
за плънката;
100гр.шунка,
100гр.гъби-консерва,
пера от прас лук.
Разбърквате хубаво продуктите,като обикновенните палачинки.Като ги изпечете в тигана,в палачинката слагате в средата, по-малко от гъбите и шунката,нарязани на ситно и ги връзвате като вързопче с перата от пазия лук-предварително бланширан.Приятен апетит
2-''Палачинки за обяд''
извара,варени яйца,накъсана риба или задушени гъби,лук,кашкавал и други продукти-кой каквото обича.
Пригответе тесто за палачинки-класическия,но с набухвател.В тигана,щом леко се зачерви тестото,прибавете от другите продукти и залейте пак с тесто.Така плънката да е посредата на палачинката.Като се стегне,обръщате и от другата страна-внимателно да се изпече./и от 2 страни/.Приятен апетит
3-Може в тестото да се слага 2с.л.олио,зада не залепват.И вместо мляко,може с газирана вода,да се разбъркват,а с кисело мляко вместо прясно-стават катми.
Но с шоколад са си най хубавиПриятен апетит
|
| |
|
|
|