|
Тема |
Кюфтета с бял сос и елда [re: flora bg] |
|
Автор |
feniks_m (любопитен) |
|
Публикувано | 12.03.10 22:20 |
|
|
Продукти:
500 гр. пилешка кайма/само пилешко месо/
1средна глава лук
1 морков
1 яйце
1/2 ч.чаша елда
лист целина или суха целина
сол на вкус
щипка черен пипер
щипка куркума
щипка мащерка
1/2 ч. чаша кисело мляко
5-6 супени лъжици брашно
Морковът,1/2 глава лук и целината се заливат с около1,300 л вода и се варят до омекване;
Каймата се омесва с другата 1/2 глава лук ,белтък от яйце,сол,куркума,черен пипер,мащерка, сварената елда;оставя се да постои половин час;
Правят се кюфтета и се пускат при врящите зеленчуци; Варят се докато изплуват на повърхността - около30 мин;
Изваждат се и зеленчуците се пасират и се връщат в течността/ може и да не се пасират/;
Жълтъка на яйцето,киселото мляко и брашното се разбиват на гладка смес и се застройва сосът с нея; Връщат се кюфтетата в соса и се вари още 15 мин на слаб огън;
Може по желание да се добави лимонов сок на вкус.
Току що сготвих тази манджа и стана превъзходна! Да ви е сладко!
|
| |
|
|
|