Стига с това резене. Никога не съм го чувала.
Изобщо не знам за какво става дума. Може и аз нещо да не съм дочула, но като се има предвид, че съм расла в Пазарджишко, и е малко вероятно.
Месата зависи как са готвени. Аз харесвам копър, но не знам защо го наричаш резене,, нито дали има тънък момент тука. Аз го знам копър. Аз обичам копър. От рана пролет до като има зелено, късам копър и ям като луда. Не знам какво има в копъра, но на мен ми харесва и ми действа добре.
Когато съм гладна за копър, си правя таратор с копър. Без краставица, само кисело мляко, много копър, на валма, избирам най-пресния и сочен копър в двора, най-пресните и сочни кълнове копър, те са едни бледозелени и растат високо над корена. Кълцам ги на ситно и го слагам в млякото със зехтин, орехи и една едничка щипка сол. може и без сол. Не обичам сол. Най-често не слагам. И малко вода. За да не е неприятно гъсто. Признавам, че не взимам от кладенеца. Съвременнят живот ме е увредил и използвам водата т кладенеца само преварена. Иначе за пиене и готвене само трапезна и минерална вода.
И магданоз. Да, много. Поне една китка.
Таква салата ме насища за цял ден и после не се сещам за нищо друго. Каквото и да има вътре в тия продукти, то е достатъчно за нуждите на организма ми.
Предупреждение:
Всеки организъм е различен. Това, което е вярно за един човек, не е задължително да е вярно за друг. За мен знам, че имам ненаситна нужда от калий, калций и някои други вещества. Имам ниско кръвно. Имам доста форми на алергии. Моля, не се подвеждайте от някои рецепти, Длъжна бях да го кажа.
Ето, някой добронамерен може да пусне тема за хранене при разни болести или лечебно хранене. Или разделно хранене.
Да не ви досадя, но темата е много обширна и съм сигурна, че е много интересна за хм, много хора.
|