Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:48 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Re: Какво е да работиш в Emness Technologyнови [re: xexexe]  
АвторPif $ (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 11:31

a kolko zaplata plashtaha na NAI-kadurnite si hora ?

Тема Re: Uvolnenija... i atmosferaнови [re: Rabotil_veche_v_Emne]  
АвторZnam (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 11:32

Някой по тяхна но други не по тяхна а на теб какво са ти казвали е друг въпрос.

Тема Re: Колко съм вземал!нови [re: xexexe]  
АвторA (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 15:32

Не знам кой е "по-умния", кой "по-глупавия", ама и двамата са готини.
Освен че си разбират от работата, са и хора на които може да се разчита.

Такива изпълнения, дето ги описвате да стават в офиса в София, при нас ги нямаше: да се следи тоалетната харития и пликчетата за чай
Атмосферата в един екип зависи от шефовете, а това че при нас имаше идеална обстановка за работа е заслуга на тях...

А дали са взимали сумите които описваш? Не знам, такива цифри, доколкото разбирам от мненията тук, са доста стряскащи за фирмата Емнес... Така че ако наистина са ги взимали, явно са ги заслужавали...

АвторPeвoлюциoнep (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 15:53

На крак о парии презрени
на крак о роби на труд
подтиснати и унижение
да ебем Емнес в гъза

Тема Re: Какво е да работиш в Emness Technologyнови [re: CyberGene]  
АвторBaл (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 16:02

Смятах повече да не се обаждам...
Но ми кажи като прочетеш написаното по долу кое е преувеличено?

Че ни уволниха, уволниха ни. Сега слушай по натаък.
Дойдоха и ни дават, заповедите за уволнение, печално извесните вече леля Насев или баба ако повече ви харесва и бат Косьо.
Добре, обаче имаме колега които ще влиза в казармата, ...Не може да ти плащаме последна заплата, трябва да напуснеш! ... В същото време на половината от колегите се дава предизвестие и им се казва от утре да не идват на работа. Значи на него неможе...
Следва:
Ако си чел по горе форума ти е ясно, за изпълненията по събиране на техниката и "посудата" на Емнес, тука искам да спомена че за екипа ни и техниката не е платено нищо, тоест чиста форма "приватизация" в сянка.

Следва етапът на получаване на документите които Емнес е задължена да издаде, заповед за уволнение, трудова книжка, справка за доходите за пред данъчните, извлечение от доходите за бюрото по труда - та да не ти се прекъсва трудовия стаж и други за които сега не се сещам.

Сега забележете какво следва и преценете дали е преувеличено:
Започва лудо ходене до София, до офиса на фирмата, и почват куриозите 5 или 6 пъти не могат да издадът заповед за уволнение както трябва да бъде, все нещо е объркано, един път ЕГН - то, друг път няма изходящ номер, трети път липсва нещо друго. И това се прави нарочно, иначе не може да се обясни. Това са телефонни разговори разправии и скандали, напред назад до Софиа и обратно хвърчат куриери, факсове и прочие. Това ако не е прекалено, то незнам кое е!

И това не е кулминацията, няма да споменавам дребни детайли като как се изчислява платената отпуска или как трябва да се тълкува кодекса на труда според някои техни служители визирам бат Косьо.
Дигаме се 10 - 12 човека и отиваме в София в офиса на фирмата, обаче никои не ни допуска, портиерката казва че управителя на фирмата сега ще дойде, и това при условие че ние отиваме в деловодството. Идва бат ви Косьо, и казва забележете ... "За какво сте дошли, да ме биете ли?", поълваме декларации които по правило би трябвало да подадем лично в деловодството и да ни се даде входящ номер, даваме ги на бат Косьо да ги занесе понеже нас ни третират като особенно опасни престъпници. След като се връща ни известява че дядо Насев е наредил да не ни се издават никакви документи.

Искам да кажа че нямам нищо против или срещу колегите програмисти и хардуеристи които в момента работят там. Но не и срещу другите им служители.

Сега ми кажете кое е прекалено и кое не е?

АвторPyмeн (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 16:43

Аз работих в Емнес ( Пловдив ). Колкото и да си кривя душата до момента в който ни уволниха нямаше никакъв проблем. Може би това се дължеше на шефовете ми в Пловдив ( четейки какво е положението в София ). За мен проблемите започнаха в момента на уволнението. За това и сега се съдим с Емнес.

Относно уволнението: Беше направо БРУТАЛНО !!! В момент в който проекта вървеше напред с пълна пара и резултатите бяха повече от ОТЛИЧНИ , хоп уволнение. Защо един ЗДРАВОМИСЛЕЩ човек, ще прекрати проект ( след година и половина усилия и влагане на стредства ) ??? Аз имам мой си отговор : ЗА ПАРИ !!!! Тук вече всичко опира до морал и пари. Мога да добавя още много да пиша за това което се случи, но ще се отдалеча от темата и за това спирам до тук.

Относно заплатите на шефовете ми , имам само един коментар:
" Кой как се ореди !!! ".

Ние Българите никога ли няма да се научим да си гледаме в "чинията пред нас", а не в чуждата. Заради този си манталитет няма да се оправим колкото и да сме кадърни и умни. Вярно за мен чифрите не са много стряскащи защото имах идея още от преди горе-долу колко взимат, но това има ли значение бе хора, нали си вършиха работата ( това е за екипа от Пловдив ): Ние нещо да сме разбрали от глупавите правила и броене на тоалерна хартия като в София !!! Вярно имахме други правила, който на много хора не им харесваха ( на мен включително ), но така е с всяка работа, има си правила наложени от шефовете и те трябва да се спазват. че нали не сме роби, ако на някой не са му харесвали правилата или не е стигала заплатата винаги е можел да напусне. ( под правила не се разбират броене на пакетчета захар или тоалетна хартия , това вече отива в графата ГЛУПОСТ ).

Знам ще има хора които не са съгласни може би с мен ( дори съм сигурен за един в момента ), но това няма значение.

Румен Янков

Тема Re: Какво е да работиш в Emness Technologyнови [re: Pyмeн]  
АвторBaл (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 16:56

Което си е истина си е истина.
На бялото не можеш да кажеш черно.
Браво, Румене! За мнението и за подписа с името. Ей затова те уважавам!

за тези дето оште не са разбрали:

Валери Панжилов

Авторxexexe (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 17:08

Колеги, бивши и други, и всички останали...

Събрали сме се тука, да обсъдиме, Емнес и ръководство,
що за отношение и т. н.

Стига сме си говорили празни приказки за лека нощ, дайте по същество,
кво ще правиме, кво ще предприемеме?

искрено ваш: горе си пише кой съм

Тема И аз да кажа нещо :)нови [re: xexexe]  
Авторбaй Moмчил (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 17:12

Че ни уволниха - уволниха ни майната му на това ( то май по добре че ни уволниха ) не сме им трябвали махнали са на, все пак всеки си гледа келепира, ама за проблемите които ни създадоха след това наистина заслужават наградата "Усер на годината"

Момчил Донев

Тема uvloneniataнови [re: бaй Moмчил]  
АвторNASEV (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 17:18

Редактирано от Lupi на 04.03.03 11:02.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.