Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:22 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Re: Баба Насев № банкет!нови [re: xBoss]  
АвторEдин oт ekипa (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 09:55

Светльо, вместо да отидем и да си направим як банкет за тяхна сметка, ти тръгна да разправяш, че не ни било до ядене и до пиене, поне част от парите дето имат да ни дават щяхме да закачим.
Виж хората по горе в форума, как се представят.
Ама нейсе, от сега натаък ше знаем

Тема Re:Работа и заплати!нови [re: hoopla]  
АвторxBoss (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 09:57

Истината е, че в Емнесс работят (поне работеха - сега не знам) изключително добри специалисти.
Това беше фирма, която съдържаше най-добрите в хардуера и софтуера. (Ако другите не са съгласни - говоря поне за себе си).
Хардуерният им екип наистина правеше великолепни разработки... казвам правеше, защото не крадяха mp3-плейъри и фотоапарати
както правят други, а сами си разработваха нещата...

А Софтуерният екип - имам предвид този, в който бях аз - за 1 година направи една изключителна Java Virtual Machine.
Поради тази изключителност "официално" беше закрит и отделът ни.

Другите софтуерни екипи - за Java - нямам мнение за тях, не знам и с какво са се занимавали точно.
------
За заплатата.. хм.. не знам как е в София ама... да започнеш някъде нова работа на 1100 трябва наистина да ги впечатлиш
с нещо... А... трябва да знаете, че counter-offer не се прави - защото и да приеме човека - ще се чувства нещастен...
Ще си мисли "Глей ги ся.. аз исках 1100, а пък се съгласих на 1095... егати..."
А ако ти сам кажеш по-ниска сума - ще си мислиш - "Глей куф съм налъм... исках 1100, а пък казах 300 лв..."
Работотдателите се правят на психолози... а не знаят, че и 1 000 000 лв. да взема - на човек (особено програмист) пак ще са му малко...

Тема Re: Кой е баба Насевнови [re: Petyr]  
Публикувано19.12.02 10:04

Кой е баба Насев ли ... глей-сия:
1. Димитът Насев - Българин (мисля шоп, поне породата му изглежда такава)
Работи в германия... заграбва ПроСист от създателя и, намира и яки инветитори. После създава собствени фирми (Ентернес и Емнесс) да смучат технологии и кадри (като нашия екип за JVM)... С една дума - голям играч в бранша. Възраст (видима) - около 50-54 годишен.
2. Софи Насев - германка (източна) съпруга на Д.Насев.
Негова маша (дясна ръка за огнени операции по управление на офиси)
Помага му в бизнеса... друго не знам... а иначе има докторска степен по нещо си... произнася "Зоуфийяаа" вместо "София" и "Зоуфии" вместо "Софи"
видима възраст 55-57 годишна.

Тема Re:Работа и заплати!нови [re: xBoss]  
АвторVapros (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 10:05

Добре отиваш на интервю и те питат :
"Каква заплата очакваш да взимаш? "
Какво ще отговориш тогава?

Тема Re: Съдебни процеси!нови [re: Piesa]  
Публикувано19.12.02 10:11

Тия работи за съдебни процеси.. дрън-дрън...
това го разправя чичко то със мъжоЕбската фамилия...

За пояснение - този чичко е създал ПроСист, после Насев е намерил немски инвеститори и е навил чичкото да си "даде" без пари дела от ПроСист срещу дял от немската фирма... така и станало... но без да получи дял...
Тоест Насев му е откраднал ПроСист....

Затова са и тия приказки... не се знае дали някой съди някого...

И...... колеги.. моля - по-малко злоба де... лошите учвства тровят душата... а оттам мозъкът произвежда отровни ензими, които тровят и тялото...

Тема Re:Работа и заплати!нови [re: xBoss]  
АвторHa4инaeщ (Нерегистриран)
Публикувано19.12.02 10:11

Кажи ти колко, вземаше като екс Бос, и на колко си почнал?
Или това е неудобен за теб въпрос?

Тема Re: Каква заплата да си искаш!нови [re: Vapros]  
Публикувано19.12.02 10:15

Отиваш да кандидатстваш за работа.. хе-хех...
Преди да отидеш:
1. Намираш някой по-печен от тебе по възможност да познава някой от фирмата - цел.
2. Разпитваш го и искаш съвет.
3. Намираш някой дето работи там и го питаш за фирмата общо, но не и дали търсят хора и кви заплати дават.. поне не питаш явно.
4. Ако заплатите са в граници 300 лв. за начинаещ ламер до 2000 лв. за масйтор-готвач (на софтуер) - ти ще си искаш 1000 лв.

Трябва да си реалист, и не много нахален.. нахалници обичат само миризливите американци...

Тема Re: Колко съм вземал!нови [re: Ha4инaeщ]  
Публикувано19.12.02 10:20

Ех.... директен въпрос...

За съжаление не мога да ти кажа.. все едно да кажа на всичките си бивши колеги... а... това означава а ме намразят... щото има издействах дигане на заплатите с по 100 лв. на 5-6 месеца... а пък аз през цялото време....

абе ... много взимах... в интерес на истина ужасяващо много пари взимах....

Ако идваш в Пловдив и идем на кръчма може и да ти кажа... зависи колко празни кани (от вино) има на масата... и колко прасешки скелета също....

Тема "Той" говори ...нови [re: Az ste govorya]  
Автор pyrx (dруг)
Публикувано19.12.02 10:24

Добре де, ти казваш за Пловдив. А те май имат и офис в София - там знае ли някой какво е положението?
(Апропо, съвсем скоро имаха обява на www.itjobs.bg).

Пиркс

Тема Re: Унижения и простотии...нови [re: Rabotil_veche_v_Emne]  
Публикувано19.12.02 10:29

Че то къде няма унижения и простотии...
Където и да идеш, екип апо-голям ли е от 5-6 човека стават такива работи...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.