|
Тема |
Re: Индийска кухня [re: Fire walker] |
|
Автор |
Eлф (Префърцунка) |
|
Публикувано | 15.07.06 12:41 |
|
|
Алу Палак (Картофи със спанак)
800 гр Спанак, нарязан
400 гр картофи, на четвъртинки
2 зелени люти чушки
1 суп. лъжиза масло, аз си ползвам моите лайт истории
A pinch of asafoetida, ако ми кажеш какво е това ще съм благодарна, не го слагам защотото е го намирам по магазините, на мен ми прилича на семена копър, чета че е някакво сенниково растение, ама не го намирам на български?
1 чаена лъж. кимион
сол на вкус
за гарниране:
Домати нарязани на парчета, аз ги потапям във вряща вода за 35 сек и им беля люспите, че ме дразнят като се заточат из гозбата после.
Лимон нарязан на уеджис, ох това трудно ще го обясня...
ето
Загрейте мазнината и запържете семената от кимион за 2 мин.
Добавете нарязаните спанак, картофи, сол и чушлета.
Захлупете с капак и задушете за 10 мин.
разбърквайте няколко пъти и наредете резенчетата домати и лимон на повърхността.
Захлупете и намалете огъня за около 5 минути още.
Аз лично си силагам гарам масала, синапено семе и след като го сваля от огъня 100 грама кисело мляко, защотото много отива на спанака, така ме научиха приятелките ...
Малеее ето какво ще готвя днес.
|
| |
|
|
|