Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:09 25.04.24 
Клубове/ Фен клубове / Индия * Всички теми Следваща тема Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: и от мен [re: Rama]
Автор Sheetal (тъмна Индия)
Публикувано02.09.05 10:50  



Сабджито ми е едно от любимите . Почти същата е и моята рецепта само, че аз не слагам тиквички, понеже не обичам и понякога не слагам и патладжани, защото ми става доста тежичко. Хубавото е, че може да има вариации и всеки път обикновено слагам различни зеленчуци. Понякога заменям кимиона с кориандър.

А първата рецептичка ще я пробвам сега в неделя , понеже в неделя обикновено си правим по-специални обеди и вечери - непременно ще дам отзиви.

Айде сега нещо и от мен -ще съм кратичка, ама като се пробера в нас , ще пускам евентуални допълнения

Такам...

Прословутото им
ПИЛЕ ТАНДУРИ

Продукти: средно голямо пиле, 1 лимон, сол;
за маринатата: 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1/2 люта чушка/ може и без нея/, 1 ч. л. черен пипер, 1/2 ч. л. канела, 1 зърно карамфил, на върха на чаена лъжичка индийско орехче, 1 ч. л. джинджифил, 2-3 зърна кардамон, кисело мляко

Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол. Може да се използват пилешки обезкостени пържоли, които се накълцват на едри парчета. Прави се марината, приготвена от гореизброените продукти, смесени, смлени в миксер и след това прецедени. Обляно в тази марината, пилето престоява 12 ч. и после се запича в предварително затоплена фурна.

Аз лично вместо канела, слагам кориандър или куркума, може и мъничко шафран. Някъде съм срещала рецептата и без кисело мляко.
Става страхотно овкусено и може да се гарнира със зеленчуци по желание, а пък аз го заливам след това с един много гъст гъбен сос, обаче сега не помня точно рецептата - ще ви я добавя после.


ДАЛ-КЪРИ

Продукти: 250 гр леща, 3-4 картофа, 3 с. л. олио, 1-2 скилидки чесън, 2 глави лук, 1 чушка, 1 ч. л. доматено пюре, 2 карамфилчета, 1/2 ч. л. канела, 1 с. л. гарам-масала, лимонов сок, сол

Предварително накисваме лещата в 0,5 л. студена вода, добавяме 1 глава ситно нарязан лук и нарязаните на кубчета картофи и ги сваряваме. Втората глава лук нарязваме на ситно, счукваме чесъна и заедно с чушката, карамфила и канелата запържваме 2-3 минути. После намаляваме огъня, прибавяме сместа "гарам-масала" и задушаваме 3-4 минути на слаб огън. После добавяме към сместа от подправки доматеното пюре , накрая ги смесваме със сварената леща и оставяме да повари още 5-10мин. След снемане от огъня може да се добави малко пресен кориандър.

Става много вкусно и питателно, обаче тяхната леща е друга - една такава оранжева и едра съм яла аз и става страшно вкусна. Аз и тук не слагам канела, понеже канелата я понасям само на сладки неща и то рядко..

Хайде, после пак ще се включа



Редактирано от Sheetal на 02.09.05 10:57.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Индийска кухня Rama   25.08.05 20:18
. * Таматар панир малай Rama   25.08.05 20:18
. * Re: Таматар панир малай Sheetal   26.08.05 10:32
. * Re: Таматар панир малай DeProfundis   26.08.05 12:58
. * Абе... Black Wolf   26.08.05 23:03
. * Re: Абе... Rama   28.08.05 10:24
. * Re: Абе... Black Wolf   28.08.05 15:18
. * Re: Абе... Sheetal   29.08.05 11:36
. * Re: Абе... Black Wolf   29.08.05 15:32
. * Re: Таматар панир малай klemem   05.07.07 18:04
. * Re: Таматар панир малай Rama   04.08.07 08:56
. * Сабджи Rama   28.08.05 10:56
. * Re: и от мен Sheetal   02.09.05 10:50
. * Balgaro-Indiiska Kuhnia Luvdeep   28.09.05 10:42
. * Re: Balgaro-Indiiska Kuhnia Black Wolf   28.09.05 17:36
. * Re: КАРФИОЛ БРОКОЛИ И КАРТОФИ AGLER   17.11.06 20:05
. * Re: КАРФИОЛ БРОКОЛИ И КАРТОФИ ease   18.11.06 16:34
. * Sambar Eлф   19.11.06 23:39
. * Зеле :) Eлф   20.11.06 00:15
. * Re: КАРФИОЛ БРОКОЛИ И КАРТОФИ Eлф   20.11.06 01:05
. * Re: Индийска кухня Eлф   14.07.06 15:26
. * Re: Индийска кухня Fire walker   14.07.06 20:38
. * Re: Индийска кухня Eлф   15.07.06 12:41
. * Re: Индийска кухня Fire walker   15.07.06 17:32
. * Re: Индийска кухня Eлф   16.07.06 14:06
. * Re: Индийска кухня Fire walker   19.07.06 02:25
. * Бамя Eлф   20.09.06 09:32
. * Re: Бамя ease   21.09.06 19:26
. * Re: Бамя Eлф   22.09.06 10:36
. * Re: Бамя ease   08.10.06 06:31
. * Re: Индийска кухня Sheetall   04.12.09 16:15
. * 4 рецепти: Фpидa Kaлo   08.10.06 11:33
. * Лучени картофи с кимион и сусам Фpидa Kaлo   08.10.06 17:04
. * Re: Индийска кухня Eлф   16.10.06 22:08
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   31.08.07 15:30
. * Re: Индийска кухня passion flower   31.08.07 19:57
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   03.09.07 16:13
. * Re: Индийска кухня passion flower   03.09.07 17:26
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   04.09.07 12:58
. * Re: Индийска кухня passion flower   04.09.07 15:06
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   05.09.07 00:07
. * Re: Индийска кухня passion flower   05.09.07 14:48
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   06.09.07 22:57
. * Re: Индийска кухня passion flower   07.09.07 04:06
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   07.09.07 22:23
. * Re: Индийска кухня passion flower   08.09.07 05:19
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   08.09.07 22:02
. * Re: Индийска кухня passion flower   09.09.07 19:56
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   09.09.07 22:04
. * Re: Индийска кухня passion flower   10.09.07 04:07
. * Re: Индийска кухня OT6ELNlK   10.09.07 11:04
. * Re: Индийска кухня pepi_r78   10.01.09 09:54
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.