Cabbage curry
Съставки:
зеле
чана дал
лук
зелени люти чушлета, сухи къри листа
олио
синапено семе
кимион на зърна
пресни къри листа
пресен кориандър
чесън и джинджифил на паста
сол
куркума
чили на прах
Приготвяне:
- Сгответе в тенджера под налягане ситно нарязаното зеле и нахута.
- Загрейте в уок или тенджера олио. Добавете синапеното семе и кимиона.
- Сложете листата къри и пастата от чесън и джинджифил.
- Добавете нарязан на ситно лук и зелените чушлета. Сложете щипка куркума на прах и пържете докато лука стане златисто кафяв на цвят.
- Прибавете сготвеното предварително зеле и нахута.
- Овкусете със сол и добавете чили на прах.
- Оставете да поври още малко и гарнирайте с пресен кориандър.
Бон Апети!
Редактирано от Eлф на 20.11.06 00:17.