|
Тема |
Re: Телешки шол? [re: Dame] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 26.01.10 20:00 |
|
|
Благодаря за добрите думи по адрес на знаещите в клуба!
Но за пръв път чувам за пастърма от телешки шол...
Телешкият шол съдържа твърде много сухожилия и по тази причина не е най-подходящото месо за пастърма.
За пастърма месото не трябва да бъде с много мазнини, дори само заради това, че мазнините, както и да ги осоляваш и консервираш, ако са изложени на въздух, неминуемо ще гранясат рано или късно.
затова и се прави най-добрата пастърма от козе месо, защото е без вътрешни мазнини в самото месо, сухо месо е и лесно се осолява и след това изсушава.
Но всичко това е само принцип, всякакво месо може да бъде осолено и изсушено след това, но осоляването и изсушаването още не го прави пастърма.
Затова, това, което е направил твоя приятел, колкото и да е вкусно, ако е направено само за една седмица, то в никакъв случай не е пастърма, а просто осолено и изсушено месо от телешки шол.
Това е моето мнение по въпроса, със сигурност има много по-компетентни от мене в месарските въпроси, нека да изчакаме да се включат с мнения и те.
|
| |
|
|
|