|
Тема |
Re: Телешки шол? [re: Oberonbg] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 08.08.09 17:05 |
|
|
Само дето в България не продават телешко месо (от теле), а говеждо (от говеда и крави). Или поне аз не съм видял магазините истинско телешко.
Това което у нас се продава за телешко, си е телешко в търговският смисъл на думата по цял свят. Става въпрос за угоени говеда на възраст около година които са около 300-350 килограма. Това е оптималният момент за надаване, от тук нататък наддаването на тегло намалява спрямо консумираният фураж и отглеждането и угояването стават неефективни. Именно за това истинското ГОВЕЖДОТО е по скъпо от телешкото по цял свят. По същият начин и ИСТИНСКОТО ОВНЕШКО Е ПО СКЪПО ОТ АГНЕШКОТО. Изисква тройно повече време и храна.
Това което ти имаш в представата си за телешко се нарича
МЕСО ОТ МЛЕЧНИ ТЕЛЕТА и това са животни между 4 и 5 месеца и
с тегло около 80-100 килограма. Такова месо се продава у нас и не
е кой знае колко по скъпо от стандартното телешко, но то е месо с
неизгоден рандеман и де факто излиза по скъпо на клиента. Освен
това не е и по вкуса на всеки .
Ако ме питаш къде отиват старите крави - ами в колбасите и каймите.
А и не виждам по магазините много избор на говеждо, като разните там стекове например.
По правилно би било да кажеш, че не виждаш транжирано на стекове месо.
Стековете се правят от контрафиле и за да стане стек просто трябва да си нарежеш контрафилето на определена дебелина. Не е сложно...............
Редактирано от AGLER на 08.08.09 17:11.
|
| |
|
|
|