|
Тема |
Re: Телешки шол? [re: Dame] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 26.01.10 21:10 |
|
|
Днес ми се наложи да си купя телешки шол, защото един приятел прави пъстарма за около една седмица и става много яка.
За говежда пастърма най подходящо не е шола, а вайсбрата.
Той е с най-малко мазнини, с много здрава мускулна структура и е твърд за готвене.Хубавото е, че във чистото парче вайсбрат няма много вътрешни сухожилия.
Понеже представлява един мускулен сноп е подходящ за пастърма или за шницели защото при тях парчетата са тънки и се режат напречно на мускула.
Пак е от бута но от външната ме част, а шола принципно е от вътрешната част на бута.
Де факто вайсбрата е двуглавият мускул от бута. Казват му още "еврейско филе" или "фалшиво филе".
От шола пак ще стане пастърма, но там има повече сухожилиа.
|
| |
|
|
|