|
Тема |
Re: Sapiens [re: Sapiens] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 10.08.09 22:24 |
|
|
но би било добре названията да са на български, защото ние имаме много стара традиция в разфосоването и една голяма част от тези названия си имат "съответки", но съвсем не с точен превод, а на някакъв типично месарски жаргон.
Ами нямат определени названия на български всички тези отсеци от трупа защото у нас не се транжира така. У нас всичко е котлет или пържола /обикновен и вратен/, на някои места коремната част се нарича пафлак, филетата са са бон и контра филе, имаме преден и заден джолан, плешка и бут, при бута се вади едно парче което прилича на филе и се нарича еврейско филе или от немското название - вайсбрат - жилаво до безумие и става само за шницели. Обезкостените бут и плешка си се наричат у нас шол, това е горе долу всичко което знам като български названия.
|
| |
|
|
|