|
Тема |
Re: Телешки шол? [re: AGLER] |
|
Автор |
Oberonbg (ентусиаст) |
|
Публикувано | 08.08.09 23:10 |
|
|
Звучи ми странно. От четенето на рецепти на английски например винаги се прави разлика м/у veal (телешко) и beef (говеждо). Като veal е значително по-скъпо от beef. Цената на телешкото (veal) е значително по-висока от тази на говеждото (beef), като изключим май Ангус, Кобе и т.н. говежди.
Агнешкото също е по-скъпо по магазините от овнешкото.
А иначе не съм запознат с това как се реже месото тук. Дори не ми е много ясно какво е шол точно или контрафиле. Има ли някъде картинка в нета? Но беше голямо улеснение да видиш по магазините различни видове стекове (и то мисля, че от различни части от кравата), със или без кости в него.
|
| |
|
|
|