|
Тема |
Re: Телешки шол? [re: abettor] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 06.08.09 10:38 |
|
|
avg е прав за узрялото месо.
За цвета на телешкото /говеждото/ има значение и породата
на животното. Например, месото на джарсея леко жълтее.
Месото от месодайните породи - херефорд, лимузин и абердин-ангус
е най качествено. То е силно "прошарено" и изглежда по светло.Най
скъпо е месото на крави на възраст около 4 години /на трето теле/.
Телешкото което се продава у нас за съжаление е от телета отглеждани
на ясла. При това обездвижване за няколко месеца в месото им се натрупват купчина "боклуци". Много малко телета у нас се отглеждат само на пасищни условия.
Биволското месо пък потъмнява още на вторият третият ден
и има много по различни качества от говеждото. Биволското в сравнение с говеждото съдържа 11 процента повече протеин, 40 процента по-малко холестерол, 55 процента по-малко калории, 10 процента повече минерални вещества. За съжаление е почти невъзможно да го намериш в търговската мрежа като сурово месо.
|
| |
|
|
|