| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   торта [re: A3_] | 
                 |  
| Автор | 
A3_ () | 
 |  
| Публикувано | 19.03.04 12:26 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Една рецепта искам да споделя с вас:
 
  
 Ооо да, такава вкусотия не се забравя!  
 Приготвихме я с едно момиче и едно момче, послучай един рожден ден.
 Скоро ще излезнат и снимки  
 
 Първо нека напиша за бонбоните:
 смлени орех + сусамов тахан + трици + мед + кокосови стърготини + смлян суров слънчоглед /мисля че имаше и стафиди -- всичко това омешано до консистенцията на пластелин /с триците сгъстявахме/ направихме ги на топченца и ги овъргаляхме в кокосови стърготини, други в трици, може и в смлени орехи и т.н. Наредихме ги красиво в няколко чинийки, на някои забодохме отгоре бадеми /накиснати отвечерта/ на други тиквено семе и т.н.
 голяма вкусотия. Относно порции, пропорции т.н. -- всичко беше на око пък и "готвехме" за 12-13 души   ако не и повече.
 
 Тортата   от вечерта накиснати овесени ядки с мед, кокосови стърготини и трици. Сутринта прецедихме излишната вода -- а тя каква вкусотия е!! ммм  
 След това сложихме 2/3 от сместа в една тава по-дълбочка и го разстлахме. След това взехме от тези иранските фурми, махнахме им костилките и ги нарязахме наситно и заедно със накиснати стафиди направихме един пласт от сушени плодове. След това отгора и другата част от овесените ядки. Отгоре украсата беше от накиснати бадеми + фурми /на които бяхме махнали костилките и бяхме сложили орехова ядка и пак ги бяхме затворили. Така по края на тортата набучихме в кръг тези фурми, след това едно слънце от бадемите, кокос, и посредата пак една фурма само, че вместо костилка с бадем. Много красива беше тортата! 
 
 Ааа и най-важната съставка -- много Любов!  
 
 тортата не ставаше на парчета, но беше чудесна!
 А сега се сещам в една тава като ползвахме различни цветове бонбони /едните кокос, а другите с трици + фурми с орехова ядка посредата бяхме написали един ОМ.
 
  
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |