|
Тема |
Re: Люцерна. [re: xyaнджи] |
|
Автор |
Люб (свирчо) |
|
Публикувано | 01.03.04 05:53 |
|
|
Здравей,
мерси
>Интересува ме къде прочете, че канванина е в кълновете...
В първия сайт от предната бележка.
Ако отидеш в www.pubmed.com (огромна библиотека за медицина), можеш да намериш за съдържанието на канаванин в л. - 2мг./г..
>... и те трябва да се консумират след 7 дена...
За това също в първия сайт, а и в друг форум. Само не намерих конкретно научно.
В , пише че повечето "бобови" имат ензим/и, които могат да разлагат канаванина (по време на кълненето предполагам) на пикочна к-на и L-Canalin, който обаче можел да блокира (вече като оксим) пиридоксалфосфаткиназата, с което и активирането на вит. B6 ... Тя пак стана една. :-) При бланширането обаче тоя мискинин (L-Canelin) би трябвало да се разпада... Ще потърся още за L-Canelin и ще ти пратя бележка, да не се разводнява темата повече.
Предполагам че при малка употреба, както пишеш - грамове, не вреди .
Поздрав !
Редактирано от Люб на 01.03.04 06:13.
|
| |
|
|
|