Аха, то при мен има малко трици, май ще намеря колкото за един хляб.
За питките, има много начини. Например взимаш бяло брашно за основа и добавяш една супена лъжица ситни трици, получава се идеално типово брашно, то по фурните така го и правят най- често. Разликата е, че бялото брашно има повече глутен и хлябът ще се вдигне без проблем, докато черното е с малко глутен и трудно се прави хляб от него. Е, ако искаш да ядеш подметки е друг въпрос или ако просто си много добър. Та, към брашното с триците, добавяш една лъжица пшеничени ядки, не знам дали се продава това по магазините, при млянето на житото излизат от първият валц, още при дробенето. Много вкусен става този хляб. Може да се добави и една лъжица мляко при замесването. Пълнозърнестото брашно - грахам е за предпочитене, но трябва да си сигурен, че е грахам, да не кръщавано нещо. Друг вариант е към бялото брашно да добавиш осен тези неща и по една лъжица царевично брашно, ръжено брашно, соево брашно, оризово брашно, въобще каквото имаш под ръка и да си ги долащисваш на вкус. Може и добавка на овесени и ечемичени ядки. За добрият апетит казах ли?
|