По принцип покълналите семена са изключително пълноценни и не е нужно да се консумират в големи количества. Разбира се това, е относително и всеки се намира нужната доза. Директно е по- трудно да се ядат, затова се използва подложка, например салата от настъргани моркови, практиката показва, че тя е най- приемлива. Към настърганите моркиви добавяме по малко покълнали семена и объркваме леко. После се подправя със зехтин, лимонов сок(от прясно изцеден лимон), сол(може по желание соев сос). С течение на времето е добре да се намалява количеството на солта, както и на лимоновият сок. След седмица, организът свиква и сам предпочита салатата да не е силно подправена.
Но, може и директно да се консумират, всичко е по желание и вкус.
Относно използването на видовете семена, най- лесно се култивират: люцерната, сусама, слънчогледа, ръжта, житото, зелен китайски боб.
Нахута и соята не са най- лесни за отглеждане за кълнове и по- добре да се започне с горните.
Редактирано от xyaнджи на 27.02.04 20:41.
|