| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   КАНАВАНИН и Люцерна [re: xyaнджи] | 
                 |  
| Автор | 
Люб (свирчо) | 
 |  
| Публикувано | 29.02.04 03:48 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				 
 
 Сайтът се отваря при мен, но излиза съобщение от ewplorer-a, че трябва да се затвори, дърпам съобщението настрани, и си чета :-))
 Бях копирал съдържанието на страницата в  в клуб "Вег." , може и тук да го копираме ? Интересно е.
 
 Инфото за канаванина имам от един хубав немски сайт за суровоядство . Не знам подробности, Сега видях че канаванинът : 
 
  
 
 е подобен на аминокиселината аргинин :
 
  
 
 (разликата е само : в канаванина "в началото" има един "0"-атом, в аргинина - не)
 
 Та, канаванинът можел да бъде припознат от организма като иначе необходимата аминокиселина аргинин, но без да изпълнява същата функция, и така да не се извършат процесите, при които е нужен аргининът. Напр.  на рус. -  последния абзац на "Взаимодействия лекарств") - могат да "пострадат" произвеждането на червените кръвни телца, някои хормони ...  (частта "Canavanin und Canalin") има данни и за изследване*, публикувано в "Science", на маймуни, хранени в прод. на 2 месеца с люц. (семена и покълнала), някои развили симптоми подобни на тези на болестта Lupus erythematodes (LE), макар и не всички - вероятно има и генетично предразполагане към болестта. Освен това се наблюдавали и др. симптоми.
 
 
 8 дни е май най-добре да се държи за по-сигурно (може и кратко бланширане, но аз предпочитам сурово). 
 
 *Malinov, M. R.; Systemic Lupus eryth. like syndrome in monkeys fed with Alfalfa spread. Science
 
 Сори ако е станало много подробно за клуба, но нали е интересна тема :-))
 ***
 
 Подобно! 
 
   
 
 Редактирано от Люб на 29.02.04 03:57. 
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |