|
|
| Тема |
КАНАВАНИН и Люцерна [re: xyaнджи] |
|
| Автор |
Люб (свирчо) |
|
| Публикувано | 29.02.04 03:48 |
|
|
|
Сайтът се отваря при мен, но излиза съобщение от ewplorer-a, че трябва да се затвори, дърпам съобщението настрани, и си чета :-))
Бях копирал съдържанието на страницата в в клуб "Вег." , може и тук да го копираме ? Интересно е.
Инфото за канаванина имам от един хубав немски сайт за суровоядство . Не знам подробности, Сега видях че канаванинът :
е подобен на аминокиселината аргинин :
(разликата е само : в канаванина "в началото" има един "0"-атом, в аргинина - не)
Та, канаванинът можел да бъде припознат от организма като иначе необходимата аминокиселина аргинин, но без да изпълнява същата функция, и така да не се извършат процесите, при които е нужен аргининът. Напр. на рус. - последния абзац на "Взаимодействия лекарств") - могат да "пострадат" произвеждането на червените кръвни телца, някои хормони ... (частта "Canavanin und Canalin") има данни и за изследване*, публикувано в "Science", на маймуни, хранени в прод. на 2 месеца с люц. (семена и покълнала), някои развили симптоми подобни на тези на болестта Lupus erythematodes (LE), макар и не всички - вероятно има и генетично предразполагане към болестта. Освен това се наблюдавали и др. симптоми.
8 дни е май най-добре да се държи за по-сигурно (може и кратко бланширане, но аз предпочитам сурово).
*Malinov, M. R.; Systemic Lupus eryth. like syndrome in monkeys fed with Alfalfa spread. Science
Сори ако е станало много подробно за клуба, но нали е интересна тема :-))
***
Подобно!

Редактирано от Люб на 29.02.04 03:57.
| |
| |
|
|
|