И от мен.
Нахута, леко покълнал около 5 милиметра, може да се сготви на гювеч с кисело зеле, става чудесен. Верно е малко труден за директна консумация покълнал или накиснат, но може да се сложи към подложка. Нали знаеш, че покълналите семена изискват подложка, например стърган морков, зеле или нещо друго според вкуса и съвместимостта. Подправят се с зехтин, лимон и соев сос. Вместо соевият сос, може да се ползва сол, но за препоръчване е натриевият глутаминат(мичин), пред готварската сол(натриев хлорид). Мисля, че глутамината се извлича от растения, но ако някой знае повече да каже. Специално нахута и соята в покълнал вид ги консумирам без нищо, отделно от салатата. Само им махам външната обвивка. Храната, освен нормалният вкус има и още един, той е финен и се усеща само при осъзнато хранене. Затова се препоръчва първо храната да се предложи на Бог, преди да се консумира. Индусите го правят, но също и в християнството го има - молитвата преди хранене. Това, пречиства сърцето, ума, повишава осъзнаването и изостря вкуса. Ако се внесе нечиста храна, нещо отвътре се бунтува. Ако се акцинтира на вътрешният вкус, външният дори непригоден първоначално, става приятен в последствие.
Какви са тези апарати - тофу?
Копривата излиза пролетта, но на есен, след като е изсъхнала през лятото, или е окосена, от влагата избива нова и свежа.
![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
Редактирано от xyaнджи на 23.02.04 20:12.
|