|
Тема |
Re:Каша от коприва с орехи [re: Algara] |
|
Автор |
Algara (непримирима) |
|
Публикувано | 22.02.04 00:27 |
|
|
Сега видях, че няма рецепта за каша с коприва. Ето как я правя аз:
Прясната коприва се попарва с вряща вода и се нарязва; отварата се запазва. Брашното се запържва леко в олио и масло за вкус /вие си решавате колко лъжици брашно/, слага се и щипка червен пипер; размива се с отварата до доста рядка каша. Внимавайте да не стане на бучки, размивайте не върху котлона; ако стане на бучки, не се отчайвате, а прецедете през сито и разбийте бучките. Слага се и копривата и се посолява. Ври на слаб огън, докато се сгъсти, но не прекалено да се сгъсти, защото след изстиване става по-гъста. Малко преди да се свали от котлона, се слагат начупени орехи /не смлени/ и пресен чесън. Колкото повече орехи, толкова по-добре. Не казвам количества, защото винаги готвя на око.
|
| |
|
|
|