Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:55 01.05.24 
Градове
   >> Стара Загора
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Специалитети...  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано18.06.06 11:18



Обичате ли да готвите? И какви са вашите специалитети?
Стана ми чудно, това е май нещо, което всички правим.
Пък любимите ястия с като визитна картичка.




Тема Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Bgpunk]  
Автор droпix ()
Публикувано25.05.06 22:29



Докога ще разводняваш форума с тъпотии?



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор Axиeв (морен)
Публикувано25.05.06 22:32



Задай поне изходни продукти,де......но понеже си падаш по постното - може би "Боб по хайдушки"?



Тема Докога ще разводняваш форума с тъпотии?нови [re: Axиeв]  
Автор droпix ()
Публикувано25.05.06 22:36



Господин комендант.
Тази тема за тука ли е?



Тема Re: Специалитети...нови [re: Axиeв]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано25.05.06 22:37



Аааааа, с каквото си се подсигурил !
Няма ограничения, просто каквото ви се яде или обичате да готвите...




Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор Axиeв (морен)
Публикувано25.05.06 22:49



Бързо и лесно:
500 - 600 грама пресни или не толкова пресни картофи,измиват се,нарязват се на половинки без да се белят.Нареждат се в тава,чието дъно е покрито с мазнина(олио,зехтин) с "дупетата" нагоре,налива се чаша вода и всяко картофче се посолява отгоре индивидуално(за месоядния вариант - на всяко картофче се забожда клечка за зъби с парче сланинка).
Пече се около половин час на предварително загрята фурнадокато почервенеят(или почернеят),желателно е да поизстинат след това,докато си поемат мазнината.
За основно ястие или като гарнитура на риба,украсени с резен лимон и стрък магданоз,понасят добре лютеница и майонеза(който я яде).
Да ви е сладко!

(ядат се с люспите задължително!!!!)

Редактирано от Axиeв на 25.05.06 22:56.



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор Axиeв (морен)
Публикувано25.05.06 23:00



18 специалитета с яйца(стихията на всеки мъж - пишман кулинар) очаквайте утре!!!

Редактирано от Axиeв на 25.05.06 23:01.



Тема Re: Специалитети...нови [re: Axиeв]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано25.05.06 23:22



бейби картофчета - дребни, одрусани в тенджерата със сол и няма люспа за 20 сек., + вода, вино, сол, олио, подправки, соев сос, малко люто, малко розмарин - задушени във фурната за 1ч. между 2 тави - хита на тийновете това лято.
Иначе по темата:
От днес имам нов специалитет: пилешки филенца с корн-флейкс - досегашната панировка с галета ряпа да яде - хрупкаво и невероятно вкусно /пак по мнението на тийновете, а те злояди, тъй че са ми ориентир/
Панирани пълнени маслини с кайма
Пълнен лук с кайма
Кошнички от карт.пюре с пълнеж гъби и месо
Червейчета /жулиени пак от пилешко филе /
кашкавалени кюфтета
шницели със сусам
пилешки хапки със соев сос и Беарнез


айде унесох се, но това ми е тема, дето мога да осъмна на нея.

www.gotvetesmen.com



Тема пияно пиленценови [re: Bgpunk]  
Автор Cтaниcлaв! (SAGITTARIUS)
Публикувано26.05.06 08:24





Аз понеже съм луд фен на пилешкото.. хаха, прихванах го от ядене на телешко, та и пилешкото ми полудя.. та, всичко що е с пиле вътре ми е любимо.

Иначе в приготвянето на пияно пиле съм специалист.

Взимам охладено пиле (простете за повторенията), измивам го добре, бия му една инжекция против птичи грип , махам всички излишни мазнини, осолявам го добре, добавям подправка за пиле, разрязвам кожичката на 5-6 места, вътре слагам масълце и ситно нарязан чесън..

Всичко това се залива с бира - ЖЕЛАТЕЛНО СТАРОЗАГОРСКА и се пече на бавен огън. От време на време поливате пилето с бирата от тавата...

Ням-ням... Пържа си картофки, правя си шопска салата с обилно количество чесън и магданоз, отварям едни компот.... и ям


И после не ме търсете за нищо

Редактирано от Cтaниcлaв! на 26.05.06 08:25.



Тема Re: пияно пиленценови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано26.05.06 08:32



Един от първите ми експерименти в готвенето беше около 1986.
Кренвирши, пържени в бирена панировка. Май бяха кошмарни, ама кой да ти помни...




Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано26.05.06 09:22



мдааааааааа, обичам, ама нямам много време

и все пак:
пилешки дробчета, задушени с лук, вино, маслини и много подправки
ориз по китайски
мусака
картофи, задушени с масло, копър или чубрица и чесън, поляти с млечен сос с много подправки
пилешки крилца с топено сирене на фурна
салати с изобретени от мен сосове

да ви е сладко



Тема Едно лятно предложение от меннови [re: Bgpunk]  
Автор Пaньo Дoнeв (Модератор)
Публикувано26.05.06 11:44



Учудващо за мен, понякога има и смислени теми в този форум.

На вниманието на чревоугодниците предлагам едно малко сложно лятно ястие, но затова пък с изцяло български национални продукти, за да могат дори и патриотите да си го приготвят.

Представям ви:

ДОМАТИ СЪС СИРЕНЕ

Продукти:
- домати
- сирене

Изисквания към продуктите:

Доматите трябва да са набрани не много време преди приготвянето или поне в рамките на деня. Ако са откъснати с част от зеленото клонче това ще запази свежестта им. За най-добри резултати, доматите трябва да са набрано точно 1.5 часа преди поднасянето и да се съхраняват в хладилник до момента на приготвянето. така те ше имат както пресен аромат, така и нужната температура.

Сиренето трябва да е овче, краве или козе бяло саламурено сирене, по известно сред народа като "сирене". Биволско не е подходящо. Сиренето трябва да е умерено твърдо. Сирене от тип Дунавия или Фета не е подходящо. Вносни сирена не са подходящи по политически причини. Сиренето трябва да е добре узряло, трябва да има възсолен вкус, без да е горчиво. Предварителна обработка със накисване в саламура при контролирани концентрации на сол и температура е препоръчителна, но това е сложна тази техника която надхвърля рамките на тази рецепта.

Приготвяне:

Доматите се измиват непосредствено преди поднасянето! Изтръскват се от водата и се слагат в плоска но не съвсем много плоска чиния. 2 домата на порция. Цветът на чинията е препоръчително да бъде бял със зелени мотиви, за да изглежда крайният резултат като националното знаме.

От сиренето се отрязва плочка с раземери:
1.5 см дебелина
15 см височина
10 см вирина
Плочката се поставя легнала отстрани на доматите.

Ястието се сервира веднага и се консумира с нож и вилица. Правилното ядене изисква дълги години практика, но дори и начинаещите успяват да се нахранят някак си от първия път.

Бон апети!

Ваш,
Паня



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано26.05.06 12:23



Похвално Панчо, ама към това сложно ястие не се ли полага като гарнитура нещичко, което расте на кокалче? Или люта чушцица например за вегетарианците? Пък ако сипнеш и една хубава ракийка от запотено шише цена няма да имаш.



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: neverojatna]  
Автор Пaньo Дoнeв (продавам семки)
Публикувано26.05.06 13:45



О не, не! Това е основно ястие и си има всичко необходимо както си е.

Но за по опитни готвачи с 20 и повече години стаж имам и рецепта която включва и печена чушка, но това е вече висш пилотаж и излиза извън рамките на този форум.



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано26.05.06 14:26




все пак бих рискувала и ще пробвам. аз лично сирене не ям, но ще предложа ястието ти на домашните любимци



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: neverojatna]  
Автор Пaньo Дoнeв (продавам семки)
Публикувано26.05.06 14:29



В друга тема поискаха и сос към ястието. Ето го:





Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано26.05.06 15:29



бравос, звучи добре, ще го пробрам. А какво е лимо?
прости невежеството ми



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: neverojatna]  
Автор Пaньo Дoнeв (продавам семки)
Публикувано26.05.06 15:35



На външен вид изглеждат като зелени лимони, но на вкус са по-различни. Продават ги например от по три броя в опаковка. Класическото им приложение е като резенчета към чашка текила и сол.



Тема Пояснениенови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор Пaньo Дoнeв (продавам семки)
Публикувано26.05.06 15:47



Горната рецепта не е майтап. Приготвянето на храната е много сериозно нещо. Изключителното внимание към продуктите, обработката, поднасянето, както и начина на консумация на храната правят разликата между великолепното ястие и гадният буламач.



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано26.05.06 15:53



Това не е ли "lime" на английски?






Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано26.05.06 15:53



виждала съм ги, но не знаех, че така се казват, благодаря ти



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Bgpunk]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано26.05.06 16:50



ЛАЙМ
(Citrus aurantiifolia)
Двудольные / Рутовые / Рутовые / ЛАЙМ
Dicotyledones / Rutales / Rutaceae / Citrus aurantiifolia

ЛАЙМ (Citrus aurantiifolia) или кислый лайм, дико произрастающий в Индии и распространившийся в культуре во многие субтропические и тропические страны, имеет очень кислые плоды, используемые как лимон и для получения лимонной кислоты и напитков.

Изключително модерен напоследък, използван в сосове и настърган.

Редактирано от zver4o на 26.05.06 16:52.



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор reader (I long for you)
Публикувано26.05.06 17:02



Не мога да готвя хич. Като седна да ям, ям само едно - например кашкавал и това е, толкова ми е готвенето.

Дайте нещо за начинаещи.

It feels so incomplete...


Тема Re: Специалитети...нови [re: reader]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано26.05.06 17:07



Трябва да изпитваш удоволствие от готвенето,иначе не си струва усилията....



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: neverojatna]  
Автор Пaньo Дoнeв (продавам семки)
Публикувано26.05.06 17:33



Моля, оказа се че не се казвали така, правилно било лаим, ама аз като лимо ги знаех.

Даже си мисля, че лимо звучи по-добре.



Тема Re: Едно лятно предложение от меннови [re: Bgpunk]  
Автор Пaньo Дoнeв (продавам семки)
Публикувано26.05.06 17:39



Точно na същото ми прилича. То ще е.



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: droпix]  
Автор ALEX_D_GREAT (===> VELIK)
Публикувано26.05.06 19:32



ебати ме кефиш , копеле, честно. Тази твоя борба срещу пънка просто ще ме побърка от смях. ама не му се даваш и го режеш навсякъде - евала.


иначе за яденето - НЕ ГОТВЯ И НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ !!!!

NIL ADMIRARI


Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: ALEX_D_GREAT]  
Автор ______________ ()
Публикувано26.05.06 19:39



Удари и ти едно рамо. Нека сме повече.



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: ______________]  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано26.05.06 19:55



Ааааа хайде да резюмираме. Alex-D-Great праща съобщение на един анонимник с ник Д-о-л-н-и--Ч-е-р-т-и , че водел епична борба противПънка. Този анонимник с долните черти, се е регистрирал днес. Дрончо веднага приглася на Alex-D-Great да удари и той едно рамо. Пита се в задачката: кой кой е ? Възможният отговор е само един.



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Beco_]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано26.05.06 20:11



Отговорът е, че ми се приядоха картофи по рецептата на Ахиев и днес ще я преборя.




Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Beco_]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано26.05.06 20:16



пак развалихме хубавата тема за манджите и почнахме с дребнавите заяждания
я кажете какво ще готвите през почивните дни, че ми се изчерпаха идеите



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Bgpunk]  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано26.05.06 20:17



Запрятай ръкави и започвай. Мога само да ти завиждам. Аз отдавна се отказах от кулинарните експерименти. Преди мноого години личният ми принос в кулинарията беше следния: варени картофи с много лук и олио объркани с консерва копърка за 28 ст.



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано26.05.06 20:19



млъквам, млъквам. питай жена ми - аз съм само лапач. Е, най много да помогна за салатата.



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано26.05.06 21:32



Преди години един колега ме попита какво да си сготви сам,докато жена му е в командировка,нещо вкусно,ама лесно да е...
И аз му казвам да си направи една зеленчукова супичка,лесно и бързо става....запържваш малко лучец,добавяш нарязани чушчици,картофи на кубчета,накрая един обелен и нарязан домат,наливаш водица,после да уври,магданозец,сол черно пиперче ,застройваш с едно яйце разбито в половин кофичка кисело мляко и гарнираш с запържени кубчета хляб (кротончета демек) - просто,бързо и вкусно.
На другия де питам за резултата - Вкусно - вика -ама тоя хляб накрая,като увря стана като каша,бе!
Така че - умната!



Тема Re: Специалитети...нови [re: Axиeв]  
Автор reader (I long for you)
Публикувано26.05.06 21:47



Супер, значи няма да готвя. Отървах се.

It feels so incomplete...


Тема Re: Специалитети...нови [re: reader]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано26.05.06 22:22



Пак търсиш на баницата мекото...




Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Beco_]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано27.05.06 18:36



кажи поне каква салата ти прави жена ти



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано27.05.06 18:54



Искаш ли една моя носталгична салата,много рядко я правя само когато съм в настроение....
Продукти - каквото има насреща...домати на кубчета,краставици на кубчета,чушки на шайби,лук на шайби,маслини,сирене на дребни кубчета или натрочено,също и кашкавал понася...
...и сега,внимание - една -две скилидки чесън(по възможност - пресен),нарязани на много ситно и една зелена люта чушка,нарязана на ситно също тоже.
Олио или зехтин,БЕЗ оцет!
След употребата на една ракия няколко пъти в компанията на тази салата ти идва да изядеш света



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано27.05.06 18:56



току що вечерях. Салатката бе маруля с малки резенчета морковчета(тук таме, тук таме) със заливка от зехтин и мъъничко оцет.



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано27.05.06 19:01



в книжарниците / Пингвините например/ има една книжка "50 избрани салати на Иван Звездев". Хубава, лъскава с твърди корици за 5,95. Много ми се струва, въпреки, че е хубава



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Axиeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано27.05.06 19:06



а малко гъбки или някаква мръвчица търпи ли тая салатка?



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Beco_]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано27.05.06 19:08



аз сега ям ягоди, ама след малко и аз ще си нарежа една маруля, правя я с кисело мляко и соев сос



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Beco_]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано27.05.06 19:11



а в електронен вариант има ли я? че по-евтинко да излезе



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано27.05.06 19:38



Гъбки и мръвчица няма,но забравих магданооооз,падам си по зеленийката!



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Axиeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано27.05.06 20:08



мразя магданооооооооооз, тури някоя маслинка



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано27.05.06 20:15



Точно тази, едва ли. :-(
И. Звездев май става нещо като запазена марка в кулинарията.



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: neverojatna]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано27.05.06 20:16



Сложих вече,виж по-гореее



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Beco_]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано28.05.06 14:49



жалко, но той поне може да готви, не е като оня клоун Ути...



Тема Re: Докога ще разводяваш форума с тъпотии?нови [re: Axиeв]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано28.05.06 14:54



да де, ама ощеееееее, вместо гаден магданозззззззз



Тема Re: Докога ще разводняваш форума с тъпотии?нови [re: Axиeв]  
Автор droпix ()
Публикувано28.05.06 19:25



Ахиев, нали ти си комендантът в този клуб, който определяш коя тема е за този клуб и коя не е. Хайде не забравяй задълженията си, моля ти се!

Кажи ми сега тази тема не е ли за клуб Готварство?

Нещо, обаче, много се спотайваш...криеш ли се, че още не си изрекъл своята непреклонна воля?
Аааа, да не забравяме все пак, че тази тема е писана от твоята първа дружка Ивчо. Затова няма да получи твоята високопарна забележка...
Какъв е този двоен стандарт от теб?
Какво ли се учудвам, то при теб винаги е така...



Тема Re: Докога ще разводняваш форума с тъпотии?нови [re: droпix]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано28.05.06 19:45



Съвсем нормална тема,която най-малкото не дразни никой(освен теб),напротив - създава настроение.Приеми го като"Особеностите на Старозагорската кухня" и ще можеш да спиш спокойно....



Тема Re: Специалитети...нови [re: Axиeв]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано28.05.06 21:27



Сериозна заявка за ястие на лято 2006...
Уха!




Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор Axиeв (каталясал)
Публикувано28.05.06 22:45



Слушай сега(по-скоро чети) едни бързи пържени(по-скоро печени)тиквички по СТАРОЗАГОРСКИИИИ

В началото операцията е рутинна и скучна:
Две-три тиквички се нарязват на шайби по 3-4 милиметра(за завършилите техникуми - задължително шублер),посоляват се и се оставят в съд да си пуснат водата.После се отупват в брашънце и се нареждат в предварително омаслена с олио тава според формата и ...ако е кръгла - в спирала,коцентрични кръгове или в ред на Фурие.....това последното - не,не...

Доливаме чаша,чаша и половина вода и печем до пълно зачервяване.
Сосът е ясен - 4-5 скилидки чесън,смачкани с лъжъчка сол в малко олио и разтворени в кофичка кисело мляко ВЕРЕЯ!!!
Консумира се с бира ЗАГОРКА изпреварена от една-две ЗААРСКИ мастики!

Да ви е сладко!



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор avramov (mettled)
Публикувано29.05.06 00:23



хайде и от мен една...броколи със сирене

таааа...броколите се поставят в гювечета или чинийки от алуминиево фолио, поръсват се с натрошено сирене (колкото повече видове сирене, толкова повечебяло, синьо, пушено, топено...) отгоре настърган кашкавал, БАМ във фурната, докато се запече.

айде още една, не се сдържам - картофи със зеленчуци и канела

задължително в тенджера на котлона! картофите, обелени, на 2 на 3 нарязани, заленчуци - моркови, чушки (във Варна постоянно им казват пиперки и супер се изнервям), грах, царевица (може и само с моркови между другото) се слагат в тенджерата с малко олио и вода да ги покрие. Бъркат се переодично да не загорят докато се изпари водата. Поръсват се с канела и се разбъркват.

Ахиев, между другото тия печени картофи са ми много любими, дет се казва отрасъл съм с тях



Тема Re: Специалитети...нови [re: avramov]  
Автор avramov (mettled)
Публикувано29.05.06 00:36



дойде ми музата...макарони с грах и гъби

макароните се сваряват, граха и гъбите тоже. слагат се всички неща в йенска тенджера и отгоре се настъргва кашкавал. Пече се докато се зачерви кашкавала.
(който обича яйца може да сложи вътре)

утре като се сетя, още



Тема Re: Специалитети...нови [re: avramov]  
Авторлeлчeтo (Нерегистриран)
Публикувано31.05.06 14:59



Боже боже имало хора на тази планета, които да се занимават с готвене, а не само да се хвалят, че могат да отрежат една филия хляб:)))
иначе по темата за специалитетите...нещо мн тривиално една лазаня, в която няма картофи:)))
то тука предимно за картофи се говори:))))
та рецептата...
запържвате до златисто в олио или зехтин в този ред лук, кайма, гъби посолявате лекичко,наръсвате с майоран и чубрица,да не забравим черния и червения пипер,сипвате доматен сок с щипка захар и варите 15 мин.
после ако ви се играе нареждате ред кори ред плънка,а за по мързеливите просто сварявате пакет макарони вместо кори за лазаня и смесвате с плънката.поръсвате обилно с кашкавал слагате малко квасена сметана за украса и печете за 10-15 мин.

ако някой я опита и му хареса да ми каже...:)



Тема айде от мен десерта :)нови [re: лeлчeтo]  
Автор Бизи (ентусиаст)
Публикувано31.05.06 15:24



десерта
обелена и нарязана на купчета, като за мусака ябълка
залива се с чаша кисело мляко + 3 супени лъжици захар,
стафиди, орехи, натрошени бискивиди....
бързо, ефтино и за гости, които обичат да ни изненадват с едно ... "минавахме на близо и решихме да се отбием"

ааа...моята дъжеря често си прави "плодово мляко Данон" у дома ---- сухите сокове СТЕП разтваря в 20гр. вода и прбавя към кисело мляко.... е, става, при това данон няма такъв богат асортимент от вкусове и аромати



Тема Re: айде от мен десерта :)нови [re: Бизи]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано31.05.06 15:42



на същия принцип плодово прясно - сухо сокче с много малко вода и смесено с прясното мляко(



Тема Re: айде от мен десерта :)нови [re: zver4o]  
Автор Бизи (ентусиаст)
Публикувано31.05.06 16:11



айде, че се окапахме



Тема Re: Специалитети...нови [re: лeлчeтo]  
Автор neverojatna (будна)
Публикувано01.06.06 11:14



що ти е да режеш хляб като го продават готов нарязан?
Тъй и тъй се заговори за картофи опитвали ли сте картофено пюре с прясно мляко, масло, настърган кашкавал (докато е горещо, за да се разтопи, джинджифил, индийско орехче и черен пипер? А ако сложите и едно пилешко бульонче става супер. Убиец гарнитура за пържолки.



Тема Re: айде от мен десерта :)нови [re: Бизи]  
Автор лeлчeтo (добричка)
Публикувано01.06.06 13:08



като говорим за десерти и само едни бисквити с кисело мляко стигат.мн интересни комбинации видях тука на киселото мляко.
чак се зачудих дали не съм в някоя лаборатория:)))



Тема Re: айде от мен десерта :)нови [re: лeлчeтo]  
Автор Бизи (ентусиаст)
Публикувано01.06.06 13:22



ами да...
то с тия млека - на баба, на дядо.....
както казва една моя колежка - млякото на баба и на майка ти пИтката ;)



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано04.06.06 17:37



ето една лятна, бърза и лесна торта, приготвяща се точно за половин час

[image]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=328.0;id=429;image[/image]



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано17.06.06 21:46



хайде бе, хора, вие от тоя клуб не готвите ли в къщи?

айде една рецептичка за скумрия, която става бързо и в полувремето (еле за такива, дето цял ден висят на язовира и пекат мръвчица, пък вечер скумрия от магазина

)



Продукти:

риба и бутер тесто
майонеза, чесън и магданоз

Може да се използва всякаква риба или филе, но най-простичко е със скумрия
Рибата се чисти, мие и реже на котлетчета.
В съд разбъркваме майонеза, прибавяме счукан чесън /по възможност повече/, осоляваме, прибавяме ситно нарязан магданоз и хубаво разбъркваме.
Намазваме с тази смес рибата
Бутертестото се размразява не напълно,
Реже се на квадратчета - приблизително 3-4см.
Тестото и рибата се нанизват на шишчетата, като между тях се оставя място, защото тестото се надува.
Шишчетата се нареждат в намазана с олио тава, или на намаслена хартия или фолио, за да не се мие нищо после.
Фурната се нагрява на 200* и се пекат в нея приблизително 30 мин.
За да се зачервят от двете страни по някое време може шишчетата да се обърнат.

от мен толкова, хайде следващия


На български разбира само "черпиш"

Тема Скумрийка по Ахиевскинови [re: zver4o]  
Автор Axиeв (Ahiev)
Публикувано17.06.06 22:05



Мъжка рецепта,лесна и мераклийска....
Три - четири скумрийки,според тавата изчистват се перки опашки и гръбнаци - а бе филенца.Та тези филенца се натриват с десетина пресовани скилидки чесън и се оставят да си починат поне 2-3 часа.
Омаслена тавичка,нареждат се филетата и отгоре вече - фантазия


Редят се по избор и вкус,да речем кръгчета лук,в тях - парченца лимон,резенчета домат,а през зимата и кисела краставичка.Наливате чаша вода или бира(най-добре бяло вино) и във фурната.След като се запече и си изпие течността се покрива с доматен сос или пюре(разредено във водичка) и се допича.За гарнитурка - картофи по Ахиевски(виж по-горе)

Бира,бяло винце и усмивка...Наздраве!



Тема Re: Скумрийка по Ахиевскинови [re: Axиeв]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано17.06.06 22:08



щом си рекъл

На български разбира само "черпиш"

Тема Re: Скумрийка по Ахиевскинови [re: Axиeв]  
Автор Axиeв (Ahiev)
Публикувано17.06.06 23:10



Забравих магданоззззззз





Тема блякнови [re: Axиeв]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано18.06.06 08:55



въобще можеше да не го споменаваш



На български разбира само "черпиш"

Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано20.06.06 20:51



Лятна салата...
Нарязвате краставици, зеле, репички, зелен лук и подправяте с чесън, зехтин и лимонов сок. Пръстите ще си оближете...







Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.