Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:08 01.05.24 
Градове
   >> Стара Загора
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Re: айде от мен десерта :)нови [re: Бизи]  
Автор лeлчeтo (добричка)
Публикувано01.06.06 13:08



като говорим за десерти и само едни бисквити с кисело мляко стигат.мн интересни комбинации видях тука на киселото мляко.
чак се зачудих дали не съм в някоя лаборатория:)))



Тема Re: айде от мен десерта :)нови [re: лeлчeтo]  
Автор Бизи (ентусиаст)
Публикувано01.06.06 13:22



ами да...
то с тия млека - на баба, на дядо.....
както казва една моя колежка - млякото на баба и на майка ти пИтката ;)



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано04.06.06 17:37



ето една лятна, бърза и лесна торта, приготвяща се точно за половин час

[image]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=328.0;id=429;image[/image]



Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано17.06.06 21:46



хайде бе, хора, вие от тоя клуб не готвите ли в къщи?

айде една рецептичка за скумрия, която става бързо и в полувремето (еле за такива, дето цял ден висят на язовира и пекат мръвчица, пък вечер скумрия от магазина

)



Продукти:

риба и бутер тесто
майонеза, чесън и магданоз

Може да се използва всякаква риба или филе, но най-простичко е със скумрия
Рибата се чисти, мие и реже на котлетчета.
В съд разбъркваме майонеза, прибавяме счукан чесън /по възможност повече/, осоляваме, прибавяме ситно нарязан магданоз и хубаво разбъркваме.
Намазваме с тази смес рибата
Бутертестото се размразява не напълно,
Реже се на квадратчета - приблизително 3-4см.
Тестото и рибата се нанизват на шишчетата, като между тях се оставя място, защото тестото се надува.
Шишчетата се нареждат в намазана с олио тава, или на намаслена хартия или фолио, за да не се мие нищо после.
Фурната се нагрява на 200* и се пекат в нея приблизително 30 мин.
За да се зачервят от двете страни по някое време може шишчетата да се обърнат.

от мен толкова, хайде следващия


На български разбира само "черпиш"

Тема Скумрийка по Ахиевскинови [re: zver4o]  
Автор Axиeв (Ahiev)
Публикувано17.06.06 22:05



Мъжка рецепта,лесна и мераклийска....
Три - четири скумрийки,според тавата изчистват се перки опашки и гръбнаци - а бе филенца.Та тези филенца се натриват с десетина пресовани скилидки чесън и се оставят да си починат поне 2-3 часа.
Омаслена тавичка,нареждат се филетата и отгоре вече - фантазия


Редят се по избор и вкус,да речем кръгчета лук,в тях - парченца лимон,резенчета домат,а през зимата и кисела краставичка.Наливате чаша вода или бира(най-добре бяло вино) и във фурната.След като се запече и си изпие течността се покрива с доматен сос или пюре(разредено във водичка) и се допича.За гарнитурка - картофи по Ахиевски(виж по-горе)

Бира,бяло винце и усмивка...Наздраве!



Тема Re: Скумрийка по Ахиевскинови [re: Axиeв]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано17.06.06 22:08



щом си рекъл

На български разбира само "черпиш"

Тема Re: Скумрийка по Ахиевскинови [re: Axиeв]  
Автор Axиeв (Ahiev)
Публикувано17.06.06 23:10



Забравих магданоззззззз





Тема блякнови [re: Axиeв]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано18.06.06 08:55



въобще можеше да не го споменаваш



На български разбира само "черпиш"

Тема Re: Специалитети...нови [re: Bgpunk]  
Автор BgpunkМодератор (черный ворон)
Публикувано20.06.06 20:51



Лятна салата...
Нарязвате краставици, зеле, репички, зелен лук и подправяте с чесън, зехтин и лимонов сок. Пръстите ще си оближете...







Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.