|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Re: айде от мен десерта :)
[re: Бизи]
|
|
Автор |
лeлчeтo (добричка) |
Публикувано | 01.06.06 13:08 |
|
като говорим за десерти и само едни бисквити с кисело мляко стигат.мн интересни комбинации видях тука на киселото мляко.
чак се зачудих дали не съм в някоя лаборатория:)))
| |
Тема
|
Re: айде от мен десерта :)
[re: лeлчeтo]
|
|
Автор |
Бизи (ентусиаст) |
Публикувано | 01.06.06 13:22 |
|
ами да...
то с тия млека - на баба, на дядо.....
както казва една моя колежка - млякото на баба и на майка ти пИтката ;)
| |
Тема
|
Re: Специалитети...
[re: Bgpunk]
|
|
Автор |
zver4o ((недоук)) |
Публикувано | 04.06.06 17:37 |
|
ето една лятна, бърза и лесна торта, приготвяща се точно за половин час
[image]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=328.0;id=429;image[/image]
| |
Тема
|
Re: Специалитети...
[re: Bgpunk]
|
|
Автор |
zver4o ((недоук)) |
Публикувано | 17.06.06 21:46 |
|
хайде бе, хора, вие от тоя клуб не готвите ли в къщи?
айде една рецептичка за скумрия, която става бързо и в полувремето (еле за такива, дето цял ден висят на язовира и пекат мръвчица, пък вечер скумрия от магазина )
Продукти:
риба и бутер тесто
майонеза, чесън и магданоз
Може да се използва всякаква риба или филе, но най-простичко е със скумрия
Рибата се чисти, мие и реже на котлетчета.
В съд разбъркваме майонеза, прибавяме счукан чесън /по възможност повече/, осоляваме, прибавяме ситно нарязан магданоз и хубаво разбъркваме.
Намазваме с тази смес рибата
Бутертестото се размразява не напълно,
Реже се на квадратчета - приблизително 3-4см.
Тестото и рибата се нанизват на шишчетата, като между тях се оставя място, защото тестото се надува.
Шишчетата се нареждат в намазана с олио тава, или на намаслена хартия или фолио, за да не се мие нищо после.
Фурната се нагрява на 200* и се пекат в нея приблизително 30 мин.
За да се зачервят от двете страни по някое време може шишчетата да се обърнат.
от мен толкова, хайде следващия
На български разбира само "черпиш"
| |
Тема
|
Скумрийка по Ахиевски
[re: zver4o]
|
|
Автор |
Axиeв (Ahiev) |
Публикувано | 17.06.06 22:05 |
|
Мъжка рецепта,лесна и мераклийска....
Три - четири скумрийки,според тавата изчистват се перки опашки и гръбнаци - а бе филенца.Та тези филенца се натриват с десетина пресовани скилидки чесън и се оставят да си починат поне 2-3 часа.
Омаслена тавичка,нареждат се филетата и отгоре вече - фантазия
Редят се по избор и вкус,да речем кръгчета лук,в тях - парченца лимон,резенчета домат,а през зимата и кисела краставичка.Наливате чаша вода или бира(най-добре бяло вино) и във фурната.След като се запече и си изпие течността се покрива с доматен сос или пюре(разредено във водичка) и се допича.За гарнитурка - картофи по Ахиевски(виж по-горе)
Бира,бяло винце и усмивка...Наздраве!
| |
Тема
|
Re: Скумрийка по Ахиевски
[re: Axиeв]
|
|
Автор |
zver4o ((недоук)) |
Публикувано | 17.06.06 22:08 |
|
щом си рекъл
На български разбира само "черпиш"
| |
Тема
|
Re: Скумрийка по Ахиевски
[re: Axиeв]
|
|
Автор |
Axиeв (Ahiev) |
Публикувано | 17.06.06 23:10 |
|
Забравих магданоззззззз
| |
|
въобще можеше да не го споменаваш
На български разбира само "черпиш"
| |
Тема
|
Re: Специалитети...
[re: Bgpunk]
|
|
Автор |
Bgpunk (черный ворон) |
Публикувано | 20.06.06 20:51 |
|
Лятна салата...
Нарязвате краставици, зеле, репички, зелен лук и подправяте с чесън, зехтин и лимонов сок. Пръстите ще си оближете...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|